Pārventas Bibliotēkā ceturtdien uzstāsies džeza un stīgu kvartetu apvienība Strings Attached. Koncerta sākums plkst. 19.00.

Strings Attached - savdabīgā mūziķu apvienība, kas izveidojusies neilgi pirms festivāla.  Pārventas Bibliotēka būs tās pirmā uzstāšanās vieta. Tomēr mūziķu vārdi liecina par pieredzi: Dāvis Jurka - saksofons, Ritvars Garoza - taustiņi, Edvīns Ozols - bass, Rudolfs Dankfelds - sitaminstrumenti, 1. vijole  - Aleksejs Bahirs, 2. vijole - Konstantīns Pacurskis, alts- Artūrs Gailis, čello - Jānis Pauls.

Koncertprogramma veidota ar mērķi spēlēt oriģinālmūziku, kuru komponējuši ansambļa dalībnieki - pianists Ritvars Garoza un saksofonists Dāvis Jurka. Taču tajā iekļautas arī klasiskas džeza mūzikas melodijas, kas aranžētas tieši šim sastāvam.

Šāda veida muzikāla apvienība pēc sava skanējuma atgādina bigbenda vai simfodžeza mūzikas žanru. Ritvars Garoza ir rakstījis daļu no cikla Parallel Sounds džeza kvintetam un orķestrim (sinfoniettariga.lv), savukārt, Dāvis Jurka ir komponējis mūziku džeza trio un kvartetam kā arī stīgu kvartetam. Šādam sastāvam rakstītā mūzika piedāvā daudz plašāku muzikālo noskaņu un krāsu gammu nekā to spēj klasisks džeza kvartets.

Koncerta pirmajā daļā skanēs džeza standartu aranžējumi, kas nav sveši nedz Eiropas, nedz latviešu klausītāju ausīm. Savukārt, koncerta otro daļu pieskandinās oriģinālmūzika - viens no Latvijas mūsdienu džeza mūzikas raksturojošiem virzieniem.

Savukārt piektdien, 15.augustā plkst. 19:00 Rātslaukumā notiks grupas The Velvet Mallet , Bunch of Gentlemen koncerts, bet sestdien, plkst. 13:00 - Meistarklašu dalībnieku koncerts. Savukārt sestdien, plkst. 19:00 Rātslaukumā norisināsies festivāla noslēguma koncerts. Galā koncerta soliste šī gada festivālā būs Meike van der Veer.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: