No 9. līdz 19. jūlijam Rīgā notiks pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls – Pasaules koru olimpiāde (World Choir Games). Tajā piedalīsies arī Ventspils kori – sieviešu kori „Lība” un „Venda”, jauktie kori „Kaiva” un „Līvzeme”, senioru koris „Ziemeļzvaigzne”, Ventspils vīru koris, Ventspils Augstskolas jauniešu koris „Ventus” un jauniešu koris „Dižpumpurs”.

Pasaules koru olimpiāde Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi, meistarklases, svētku koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi pasākumi.

 

Visi Ventspils kori ar savām balsīm pievienosies Pasaules koru olimpiādes noslēguma Lielkoncerta kopkorim Mežaparka estrādē 13. jūlijā. Lielkoncerta dalībnieki tam gatavojušies vairāk nekā pusgadu, apgūstot īpašu repertuāru, lai koncertā atskaņotu mūziku no dažādiem kontinentiem un dažādās valodās. Līdzās 10 000 Latvijas koristiem stāsies aptuveni 7000 dziedātāju no visas pasaules.

 

Sieviešu koris „Venda” piedalīsies arī koru olimpiādes konkursos, kategorijās „Sieviešu kori” un „Tautas mūzika”, tāpēc ir notikuši aktīvi mēģinājumi, lai 9. jūlijā dotos uz Rīgu un konkursos sava kora godu aizstāvētu augstākajā līmenī.

 

Pasaules koru olimpiādes ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā. Pasaules koru olimpiāde notiek katru otro gadu katru reizi citā kontinentā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: