Pirmdien, 19. maijā, plkst. 19 Ventspils Nikolaja luterāņu baznīcā koncertu sniegs Ventspils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris Mārtiņa Berga vadībā.

Savu pēdējo uzstāšanos Ventspilī šī kolektīva priekšgalā diriģents vēlas iezīmēt ar dažiem stīgu mūzikas skaistākajiem skaņdarbiem. Būs iespēja dzirdēt S.Bārbera, E.Grīga, B.Britena un Č.Aivsa skaņdarbus. Kopā ar orķestri solista lomā uzstāsies arī jaunais un talantīgais altists, pedagoga Andra Puziņa audzēknis Dāvis Sliecāns.

 

Ventspils Mūzikas vidusskolas orķestrim ir gandrīz 40 gadu vēsture – savu darbību tas sācis 1975. gadā. Apmēram pusi no šī laika – gandrīz gadus 20 pie diriģenta pults ir stāvējis diriģents Mārtiņš Bergs. Kolektīvs diriģentam ir kalpojis gan kā sava veida treniņnometne meistarības kaldināšanā, gan jau kā instruments nobrieduša meistara rokās. Orķestra darbība neapšaubāmi ir saistāma ar būtisku pienesumu pilsētas kultūrvides veidošanā. Šis kolektīvs diriģenta Mārtiņa Berga darbības laikā ir devis plašu ieskatu mūzikas kultūras vērtībās, atskaņojot kopumā vairāk nekā 300 skaņdarbus, no kuriem liela daļa ir vērtējamas kā dārgumi no pasaules mūzikas krātuves.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: