28. aprīlī plkst. 19.00 teātra namā „Jūras vārti” uzstāsies Flamenko deju kompānija „Jesus Carmona & Cia” (Barselona), kuras vadošais solists, kā arī horeogrāfs un mākslinieciskais direktors Hesus Karmona (Jesus Carmona) šobrīd ir pirmā lieluma flamenko zvaigzne Spānijā un pasaulē.

„Jesus Carmona & Cia” dejotāji un mūziķi, kuri Latvijā koncertē 19. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros, ventspilniekiem piedāvās divdaļīgu flamenko tematisko uzvedumu “Melnais un Baltais” (Black and White Crib). Izrādes horeogrāfija ietvers dažādus flamenko stilus kā Trilla, Fandango, Farruca.

 

Hesus Karmona flamenko dejas mākslu apguvis kopš septiņu gadu vecuma pie tādiem speciālistiem kā Barbara Kasprovich, Rodolfo Castellanos un Ion Garnica Sešpadsmit gadu vecumā sācis savu profesionālo dejas karjeru Teatro Zorilla Barselonā. Akadēmisko grādu Spāņu dejā un flamenko mākslinieks ieguvis „Barselonas dejas un teātra institūtā”. 2011. gadā XX Flamenko un Spāņu dejas konkursā ieguvis galveno balvu.

 

Par uzvedumu “Melnais un Baltais” Hesus Karmona saka: “Dzīve ir divu pīlāru līdzāspastāvēšana: pilnība un tukšums, kas savstarpējā mijiedarbībā rada izaugsmi un virzību. Flamenko ir emocijas, vedot mūs caur ilūzijām, sapņiem, ilgām un vēlmei cīnīties. „Melnais un Baltais” kā Iņ un Jaņ, kā sievišķais un vīrišķais, atspoguļojot pozitīvo un negatīvo, zaudējumu un piepildījumu. Melnais dod enerģiju, lai sevi realizētu, un, spītējot neveiksmēm, cīnītos par saviem sapņiem. Baltais raksturo maigumu, mieru, kas iegūts rodot piepildījumu”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: