Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī 22.aprīlī plkst.17:30 Vēstures otrdienu ciklā, turpinot tēmu par Ventspils teātra vēsturi, stāstīs par Ventspils teātri starp kariem.

Tradicionālajā Vēstures otrdienā interesentus gaidīs vēsturniece Agita Dreiersdorfa, lai turpinātu iepazīstināt ar sava pētījuma rezultātiem. Stāstījumā par Ventspils teātra vēsturi klātesošie uzzinās par teātra vēsturi starp karu periodā – pēc Pirmā pasaules kara līdz Otrajam pasaules karam.

 

Pēc Pirmā pasaules kara Ventspilī pamazām atdzimst saimnieciskā un kultūras dzīve. Jau 1918. gada nogalē tiek atsākta Latviešu biedrības darbība un biedrības nama atjaunošana. Pirmās teātra izrādes uz biedrības nama skatuves uzvestas jau 1918. gada nogalē. Ventspils Teātra sabiedrība tiek nodibināta 1921. gadā un darbojas līdz 1925./26. gada sezonai. No 1926. gada līdz 1936./37. gada sezonai Ventspilī darbojas arī Ventspils Latviešu teātris. Abos teātros strādā profesionāli režisori un aktieri, un, protams, voluntieri. Kā viesaktieri izrādēs piedalījušies Dailes teātra, Nacionālā teātra, Jelgavas Latviešu teātra, Daugavpils dramatiskā teātra un citu teātru aktieri, tādejādi bagātinot vietējo kultūras dzīvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: