Par skriešanas seriāla "Skrien Latvija" otrā posma Biķernieku pusmaratona uzvarētājiem svētdien kļuva Latvijas rekordists pusmaratonā un maratonā Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Ābele.

Biķerniekos skrējējus sagaidīja silts laiks, savā ziņā pat viegla svelme, un, kā ierasts, kalni un lejas, kas lielam vairumam skrējēju kļuva par nopietnu eksāmenu, īpaši tiem, kas izvēlējās 21.0975 kilometru distanci.

Pusmaratona distancē Žolnerovičs lielāko daļu distances skrēja kopā ar Renāru Rozi, tomēr pēdējos piecos kilometros Valērijs atrāvās un finišu sasniedza jau lepnā vientulībā – 1:08:58. Roze finišu sasniedza minūti un 11 sekundes aiz uzvarētāja, bet trešo vietu izcīnīja Rolands Kaimiņš, kurš par 38 sekundēm apsteidza savu vecāko brāli Kristapu.

Dāmu konkurencē pie uzvaras tika Jeļena Ābele. Pēc pirmo piecu kilometru veikšanas vadībā bija Liene Bernsone, kura vadību saglabāja arī pēc pusdistances, taču drīz vien viņu apsteidza Ābele, kura strauji atrāvās un beigu beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Bernsone uzvarētājai zaudēja nepilnas trīs minūtes, bet Jolanta Liepiņa noslēdza pirmo trijnieku četrarpus minūtes aiz Ābeles.

sportacentrs.com

Foto: sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: