2014. gada maijā aprit 5 gadi kopš savu darbību pēc rekonstrukcijas atjaunojis teātra nams Jūras vārti. Atzīmējot šo notikumu, ikviens tiek laipni aicināts izbaudīt īpašus kultūras notikumus, dzirdēt un redzēt skatītāju iemīļotu un profesionāļu augsti novērtētu viesmākslinieku priekšnesumus.

15. maijā plkst. 19 uz Jūras vārtu skatuves muzicēs kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā. Koncerts noritēs īstā svētku atmosfērā, svinot gan Johana Sebastiāna Baha talantīgā dēla Karla Fīlipa Emanuēla 300. dzimšanas dienu, gan britu skaņraža Maikla Tipeta skaņdarba 50. gadadienu. Līdzās šiem opusiem klausītāji dzirdēs Roberta Šūmaņa jauneklīgo un romantiska lirisma caurstrāvoto Pavasara simfoniju. Svinību īpašais viesis – čellists Maksims Beitāns, kurš mūziķu vidū tiek uzskatīts par pasaulslavenā čellista Mišas Maiska pēcteci, jo spēj uz čella virtuozi izspēlēt vijoļu partijas.

 

18. maijā plkst. 17 ventspilniekus priecēs Liepājas teātris ar Dž. Dž. Džilindžera režisēto muzikālo izrādi Pūt, vējiņi!, kas atzīta par 2011./2012. sezonas Gada muzikālo izrādi, kā arī ieguvusi balvu Kilograms kultūras 2011.

 

Trakulīgā Ulda un tikumīgās Baibas mīlas stāstu jaunās skaņās pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radījis Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs un Evita Mamaja. Teātra kritiķe Zane Radzobe par izrādi saka: “Ja pastāvētu kāda ar Raiņa mantojumu saistīta balva, izrādes radošā grupa to būtu pelnījusi – iestudējuma pēcgarša dienām nelaiž vaļā, liekot atkal un atkal atgriezties pie liepājnieku un Raiņa versijas salīdzinājuma”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: