22. martā plkst. 18.00 Ventspils Kultūras centrā vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Kurzeme” laipni aicina uz kolektīva jubilejas koncertu „Mēs dejojām un dejosim ventiņpusē”.

Jubilejas programmu kuplinās arī „Kurzemes” draugi - Ances kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ance”, Ugāles pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Spiekstiņi”, Ventspils vidējās paaudzes deju kolektīvs „Strautuguns”, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra senioru deju kolektīvs „Sidrabvilnis”, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" vidējās paaudzes deju kolektīvs „Zemgaļi”, kā arī Ventspils Jaunrades nama bērnu deju kolektīvs „Vilnītis” un Ventspils dziesmu ansamblis „Ventiņ”.

 

Šis gads deju kolektīvam „Kurzeme” ir trīsdesmit trešais, savdabīgs skaitlis jubilejai. Kolektīva radīšanas laiks ir tālais 1981. gads, Ventspils rajonā Vārvē, padomju saimniecības paspārnē. Ir izturēti dažādu iekārtu pārmaiņu vēji, bet kopš 2000. gada dejotāji ir Ventspils Kultūras centra kolektīvs.

 

Katra diena mūsos atstāj pēdas, kas tālākā nākotnes skatījumā veidos vēsturi. Deju kolektīva „Kurzeme” vadītāji katrs devuši savu artavu šajos aizvadītajos un izdejotajos 33 gados. Valters Feldmanis bija deju kolektīva „Kurzeme” dibinātājs un pirmais tā vadītājs. Laiku griežos dejotāju soli ir slīpējuši Zanda Blūma, Solvita Kaša un Jadviga Spruģevica. Kopš 2013./2014. gada sezonas kolektīvu no jauna vada Indra Zarāne.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: