Piektdienas vakarā ventasbalss.lv devās uz Bērnu bibliotēku, lai noskaidrotu, kuri bijuši čaklākie grāmatu lasītāji 2013. gadā.

Šis ir jau piektais gads, kad Bērnu bibliotēkā sumināja tos bērnus, kuriem grāmatu lasīšana ir viena no mīļākajām nodarbēm. Un par to liecina iespaidīgais grāmatu skaits, kādu gada laikā izlasa gan lielāki, gan mazāki bērni. Ikviens no viņiem ar prieku pastāsta, kura ir pēdējā izlasītā grāmata un apsola lasīt vēl un vēl. Un kā nu ne, jo pagājušajā gadā bibliotēkas klāsts papildināts ar vismaz 400 jaunām grāmatām, tātad katrs var atrast savai gaumei, interesēm un vecumam atbilstošo. Un tā katru gadu.

Inese Ozola, Bērnu bibliotēkas vadītājas pienākumu izpildītāja mums pastāsta, kā tiek saskaitīts, cik grāmatas katrs bērns gada garumā ir izlasījis. „Pateicoties jaunajai sistēmai, viss tiek elektroniski reģistrēts, un nekas pašiem vairs nav jāskaita. Automātiski tiek atlasīti labākie lasītāji, kuri viena gada laikā ir izlasījuši visvairāk grāmatu.” Bibliotekāri ļoti labi pazīst savus lasītājus un droši zina, kurš ir izlasījis visas grāmatas no vāka līdz vākam. Viss tiek izvērtēts ļoti objektīvi.

No 100 lasītājiem šoreiz tika noskaidroti dižlasītāji un čaklākie lasītāji dažādās vecuma grupās. Pirmsskolas vecuma grupā 2013. gada dižlasītājs bijis Gustavs Priede, kurš izlasījis 85 grāmatas, bet čaklākais lasītājs – Kārlis Smiltiņš, viņš izlasījis 82 grāmatas.

1. klašu grupā gada dižlasītāja titulu saņēma Ketija Feldberga, kura pagājušā gada laikā izlasījusi 96 grāmatas, bet čaklākie lasītāji bijuši Ernests Mironovičs (izlasījis 93 grāmatas) un Paulis Jēkabsons (izlasījis 56 grāmatas).

Savukārt 2. – 3. klašu grupā par dižlasītāju kļuvusi Samanta Birziņa, izlasot 94 grāmatas, bet čaklākās lasītājas - Ksenija Lilija Volanska (74 grāmatas) un Krista Nika Laudiņa (53 grāmatas).

4. – 5. klašu grupā gada dižlasītājs bija Niks Grugulis, kurš 2013. gadā izlasījis 93 grāmatas, savukārt čaklākā lasītāja – Rūta Hamstere (izlasījusi 47 grāmatas).

6. – 7. klašu grupā 58 grāmatas izlasījusi Lelde Upīte-Bībere, tāpēc arī viņa kļuvusi par 2013. gada dižlasītāju, bet čaklākais lasītājs – Roberts Krūzbergs (izlasījis 57 grāmatas) un čaklākā lasītāja – Nora Ziemele (izlasījusi 56 grāmatas).

8. – 9. klašu grupā visvairāk grāmatas izlasījusi Viktorija Smirnova, kopā 89 grāmatas, bet čaklākā lasītājas Agnese Gončarova izlasījusi 35 grāmatas un Belinda Novika – 34 grāmatas.

Mazākie bērni dāvanās saņēma grāmatas, bet lielākie arī lasītāju kartes, visi tika pie diplomiem un saldumiem. Krista Nika Laudiņa mums pastāsta, ka viņas mīļākā grāmata esot Reičelas Renē Raselas sarakstītā „Nikijas dienasgrāmata”, kuru izlasījusi pagājušajā gadā. Viņa ir cītīga bibliotēkas apmeklētāja, jo šeit nāk pirmdienās un trešdienās, bet dažreiz arī ceturtdienās un piektdienās. Krista reiz mājās no bibliotēkas gājusi ar 5 grāmatām, kuras izlasījusi nieka divās dienās un ir patiesi lepna par to. Grāmatas ļoti patīk lasīt arī Ksenijai Lilijai Volanskai, kuras mīļākā grāmata ir „Harijs poters”. Viņa uz bibliotēku nāk kopā ar mammu Natāliju. Ksenijas mammai ir prieks, ka meitai patīk lasīt grāmatas, jo tas ne tikai attīsta domāšanu, iztēli, bet arī paplašina bērna zināšanas.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: