Piejūras brīvdabas muzeja dzirnavās apskatāma Guntas Krastiņas personālizstāde Indigo II.

Indigo ir viena no senākajām dabiskajām krāsvielām. Senie indieši eksportēja indigo krāsvielu uz Eiropu jau seno grieķu un romiešu laikā. Nosaukums radies no grieķu indikon, ko romieši vēlāk sāka dēvēt par indicum, līdz tas nonāca arī angļu valodā kā indigo.

 

Guntas Krastiņas jaunais darbu cikls Indigo II ir turpinājums jau pirms trim gadiem Ventspilī eksponētajai izstādei Indigo.

 

Māksliniece izstādes anotācijā apgalvo,- „ Ekspozīcija aicina cilvēku uzdot sev jautājumu- kas ES esmu Visuma kontekstā, kāda ir mana sūtība, dzīves uzdevums, kā arī liek domāt par garīgām un mūžīgām kategorijām un vērtībām, kuras ir ārpus materiālās pasaules uztveres.”

Gunta Krastiņa dzimusi Ventspilī, bet nu jau vairākus gadus par savām mājām sauc Liepāju.

 

Ieguvusi maģistra grādu mākslā, ir mākslas biedrības Impasto valdes priekšsēdētāja un Rucavas mākslas skolas vadītāja. Vada gleznošanas studiju pieaugušajiem Grobiņā. Aktīvi piedalās izstādēs, dažādos ar mākslu saistītos projektos, plenēros un simpozijos. Ir bijušas 20 personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās un novados, kā arī piedalījusies astoņās dažādu mākslinieku kopizstādēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: