Sestdien, 10. augustā, plkst. 11 Usmas tautas namā notiks Rubeņa bataljona muzeja un Okupācijas muzeja organizēta zinātniskā konference, veltīta Latvijas Centrālās padomes dibināšanas 70. gadadienai.

Zinātniskā konference Latvijas Centrālajai padomei – 70 notiks Rubeņa fonda programmas Kurzemes dialogi ietvaros. Tās gaitā paredzēta arī apaļā galda diskusija par Latvijas Centrālās padomes nozīmi mūsdienās un jauniešu sekcija par pretošanās kustību Kurzemē.

 

Konferencē un diskusijā uzstāsies vēstures doktori Dzintars Ērglis, Ritvars Jansons, Kārlis Kangeris, Uldis Neiburgs, Kaspars Zellis, komunikācijas zinātnieki Dr. phil. Ainārs Dimants un Dr. sc. comm. Mārtiņš Kaprāns, filoloģijas doktore Sarma Kļaviņa, novadpētnieki Herberts Knets (Kuldīga), Andrejs Ķeizars (Ugāle) un Rihards Rubīns (Liepāja) un citi.

 

Konferences laikā varēs iepazīties ar ceļojošo izstādi par pretošanās kustību Latvijā, apmeklēt Rubeņa fonda atjaunoto leitnanta Rubeņa bataljona 2. rotas bunkuru Usmas pagasta Ilziķos un noskatīties režisora Raita Valtera dokumentālo filmu Nesalauztie par bruņoto pretošanos Latvijā pēc Otrā pasaules kara.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: