8. jūlijā plkst. 18:00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes baptistu baznīcā koncertēs jauktais koris Vox Jubilans (Nīderlande). Programmā: Eiropas klasiskā mūzika, nīderlandiešu un latviešu kora dziesmas.

Jauktais koris Vox Jubilans nāk no Nīderlandes, Rosendāles (Roosendaal) pilsētas, kas atrodas Brabantes provincē; tajā dzīvo apmēram 77 000 iedzīvotāju. Pašvaldības paspārnē ir 23 kori, t.sk. arī Vox Jubilans. Koris darbojas jau vairāk nekā 30 gadu, pašreiz tajā dzied 53 dziedātāji, no kuriem Latvijā viesojas 30. Koris rīko koncertus gan savā pilsētā, gan ārpus tās, gadā uzstājoties vismaz 4-5 reizes. Tas vairākkārt piedalījies Beļğijas koru festivālos. Pagājušā gada nogalē kolektīvs uzņēmis sieviešu kori Sapnis no Rīgas.

Kora diriģente Gunita Kronberga dzimusi Kuldīgā. Pēc Kuldīgas bērnu mūzikas skolas un Ventspils Mūzikas koledžas absolvēšanas studējusi kordiriğēšanu Roterdamas konservatorijā. Pēc studijām Gunita atgriezās Latvijā un strādāja par mūzikas skolotāju Rīgā un Kuldīgā. 2010. gadā Gunita ar ğimeni pārcēlusies uz dzīvi Nīderlandē, kur tagad vada septiņus dažādus korus, t.sk. arī Hāgas latviešu kori Ziemeļjūra. Gan Vox Jubilans, gan Ziemeļjūra šogad piedalās Latvijas XXV Vispārējos Dziesmu svētkos.

Kora koncertmeistare Imelda Hack-Brugmans ir viena no labākajām pilsētas pianistēm, ērğelniecēm. Kā pianiste pabeigusi Roterdamas konservatoriju un jau daudzus gadus strādā par klavierspēles pedagogu un koncertmeistari ar koriem, ansambļiem un solistiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: