Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dzīvos kopā, ja ne – paceļu hūti

Šīs nedēļas nogalē bērni un mazbērni godinās zelta pāri – savus vecākus un vecvecākus Intu un Jāni Mazkaktiņus, kuru savienība mīlestībā tika slēgta 13. jūlijā pirms 50 gadiem. Sakiet nu vēl, ka 13 ir nelaimīgs skaitlis! Inta un Jānis tam noteikti nepiekritīs!

Jauns sasniegums Krievijas ogļu eksportā

Stividorsabiedrība AS Baltic Coal Terminal informē par jauniem panākumiem eksporta Krievijas ogļu pārkraušanas jomā. Ventspils ostā pārkrauts un patērētājam nosūtīts Baltijas ostu vēsturē lielākais ogļu sūtījums.

2.lpp. Viedoklis: «Velosipēdi jau nav vainīgi», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Atkal jāparunā par savstarpējo saprašanos. Šoreiz satiksmes dalībnieku saprašanos. Patiesībā viss taču ir tik vienkārši – nekādi noteikumi vispār nebūtu vajadzīgi, ja cilvēki pārvietotos atbilstoši veselajam saprātam, cienot un ievērojot citus. Tāpēc gribētos iebilst senajam teicienam Muļķiem likumi nav rakstīti. Tieši muļķu dēļ tos likumus arī vajadzēja domāt, rakstīt un publicēt.»

3.lpp.

Suņi sakož divus bērnus

Pagājušajā nedēļā vienā dienā suņi sakoduši divus bērnus – Popē stipri cietusi divgadīga meitenīte, bet Ventspilī iekosts astoņus gadus vecam puikam.

Rudenī būs izmaiņas pensijās

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija kā steidzamu galīgajam lasījumam virzīs mazo pensiju paaugstināšanu. Tas dod cerību, ka jau šoruden mazās pensijas pieaugs par vidēji pieciem latiem. Arī nelielais pieaugums pensionāriem esot vairāk nekā nekas, tomēr tie apzinās, ka šāds lēmums ir tikai acu aizmālēšana un pensionārus no nabadzības neizvilks.

Iznīcinātāju lidojumus vērtē dažādi

Raksts par iznīcinātāju lidojumiem pār Ventspili izraisījis plašas diskusijas. Profesionāļi šo parādību vērtē dažādi.

4.lpp.

Pa ielu traucas bez noteikumiem

«Galvenā problēma – viņi lido!» tā par velosipēdistiem, kas lielā ātrumā iznirst no pagalmu izbrauktuvēm, nesas pa neregulējamām gājēju pārejām un negaidīti un pēkšņi uzrodas citviet, saka taksometra vadītājs Agris Grundmanis.

Palīdzība pieejama, tomēr jācīnās arī pašiem

Vasaras periodā pilsētas naktspatversme ir slēgta, taču ir pakalpojumi, kurus bez iztikas un pajumtes palikušie var saņemt arī gada siltajā laikā, Ventas Balsi informēja pašvaldības Sociālajā dienestā.

5.lpp. Intervija. Sportistu kapelāns – vairāk nekā mācītājs

Pat tādi cilvēki, kas ar futbolu ir uz jūs, kaut reizi dzīvē ir dzirdējuši slavenā angļu kluba Manchester United nosaukumu. Iespējams, daudziem Ventspils puikām bijuši futbola krekliņi Mančestras kluba krāsā. Pagājušajā nedēļā Ventspilī viesojās futbola kluba Manchester United oficiālais sporta kapelāns Džons Bojerss. Viesis labprāt piekrita atbildēt uz Ventas Balss jautājumiem.

6.lpp. Sports. Noskaidroti visi ceturtdaļfinālisti

Noslēgušās «Ventspils naftas» termināla 3 bumbu spēļu N&J ratio minifutbola grupu turnīra spēles, kurās noskaidrotas tās astoņas komandas, kas iekļuvušas izslēgšanas spēlēs.

Mācīs spēlēt volejbolu smiltīs

No šodienas visiem pludmales volejbola interesentiem, arī tādiem, kas šo spēli līdz šim ir tikai skatījušies un ne reizi paši to nav pamēģinājuši, būs pieejami apmācības treniņi, ko vadīs VK Ventspils spēlētāji Andis Maksimovs un Arvis Anderšmits.

Futbolisti nenotur uzvaru Velsā

FK Ventspils futbolisti uzsākuši cīņu Eiropas līgā – kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas mačā Velsā viņi nespēja uzvarēt vietējo komandu Airbus UK Broughton un cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0).

7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: