TV3 raidījums Nekā personīga nācis klajā ar apgalvojumiem, ka amatpersonas deklarācijas pielikumā Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) atzinis saistību ar ārzonās reģistrētiem uzņēmumiem, taču pats Ventspils mērs tos nosaucis par apzinātiem meliem ar nolūku ietekmēt gan politisko procesu, gan tiesvedību.

Nekā personīga sižetā stāstīts, ka raidījumā rīcībā nonācis kāds līdz šim rūpīgi slēpts dokuments ar Lemberga parakstu. Tas ir uz trim lapām rakstītās Lemberga publiski pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas papildinājums, kurā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs skaidro, ka viņa ienākumu deklarācija neesot pilnīga, jo nav pievienoti ārzonās reģistrētie uzņēmumi. Šādu deklarācijas papildinājumu Lembergs iesniedzis jau vairākus gadus, bet Nekā personīgi apgalvo, ka tas apliecina, ka viņš ir slēpis daļas lielākajos Ventspils tranzītuzņēmumos.

 

Šodien izplatītā paziņojumā Lembergs atzīst, ka šis raidījums «vienmēr ir izcēlies ar politisko angažētību un sižetu tendenciozitāti, tomēr šis gadījums pārspēja visus iepriekšējos.»

 

Par ko tad ir šis dokuments? Katru gadu papildus savai amatpersonas deklarācijai es esmu spiests sniegt papildu paskaidrojumus par to, ka kriminālprocesa virzītājiem ir savs viedoklis par to, kādi īpašumi viņu ieskatā man pieder, kas arī tiek uzskaitīts šajā dokumentā, un mans vērtējums, ka „(..) procesa virzītāja viedoklis nesaskan ar manu viedokli un kuram es kategoriski nepiekrītu (..)”. No šī dokumenta cilvēkam pat vislielākajā reibuma pakāpē būtu neiespējami izsecināt, ka es kaut ko esmu atzinis saistībā ar kādiem iepriekš nedeklarētiem īpašumiem. Vēlreiz apstiprinu, ka visi īpašumi un ienākumi, kādi man ir un kas man pieder, ir uzskaitīti manās valsts amatpersonas deklarācijās, skaidro Lembergs.

 

Lembergs uzskata, ka tā ir mērķtiecīgi organizēta rīcība, lai 5 dienas pirms vēlēšanām ietekmētu gan politisko procesu, gan arī tiesvedību.

 

Savukārt ziņu aģentūra LETA informē, ka vērsties tiesā pret raidījuma autoriem Lembergs neplāno: "Kā viņi paver muti, tā ir vieni vienīgi meli. Tā ir vispārzināma viņu neobjektivitāte un viņu darbības pasūtījuma raksturs. Nav jēgas ar viņiem tiesāties."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: