18. maija vakarā Livonijas ordeņa pils, Amatu māja un Herberta Dorbes muzejs gaida savus nakts viesus.

Visu Latvijas muzeju 2013. gada kopīgā Muzeju nakts tēma ir Zaļā krāsa – mežs.

 

1643. gada 18. maijā no Ventspils ostas savā pirmajā reisā devās hercoga Jēkaba kuģubūvētavā tapušais burinieks Das gekrönte Elendt aus Churlandt ar 152 lastu lielu rudzu kravu. Kuģis bija rotāts ar kokā grieztu kronētu aļņa figūru. Pirms 370. gadiem brauciens nenotika par godu Muzeju naktij, bet šī gada Muzeju nakts Livonijas ordeņa pilī ar Ventspils brīvostas atbalstu gan tiks pieskaņota senajam notikumam. Muzeju nakts Livonijas ordeņa pilīNo meža līdz kuģim iesāksies plkst. 19.00 ar Ingrīdas Štrumfas stāstījumu par buriniekiem pils Kapitula zālē un turpināsies plkst. 20.30 ar dabas pētnieces Daces Sāmīteslekciju par mežu apsaimniekošanas vēsturi Latvijā, kura iesākas tieši ar hercoga Jēkaba izdoto pirmo likumu par mežiem. Līdztekus lekcijām, Muzeja izglītības centrā varēs baudīt Slīteres Nacionālā parka (1923) sagatavoto filmu programmu par mežu, kā arī pēc plkst. 21.00 iesaistīties zaļo egļu vai zaļo kuģu darbnīcās, bet tieši pusnaktī skanēs svaigi zaļš džezs Ventspils Mūzikas vidusskolas džeza kvarteta izpildījumā.

 

Ventspils muzeja Amatu mājā noplkst. 21.00 līdz 01.00 notiks Zaļās Jumpravas viesības, kurās akcijas veidā notiks lieliska Zaļa zāļu koka aušana pagalmā, Daiļo Jumpravu karaokē ar zaļajām dziesmām aicināts ikviens dziedātgribētājs/pratējs. Nepieciešamo siltumu varēs gūt no zaļās zāļu tējas vai Zaļo Jumpravu sveču darbnīcas.

 

Herberta Dorbes memoriālajā muzejā no plkst. 21.00 līdz 01.00 ilgs un turpināsies Zaļā bohēmaar mākslinieces Mārītes Klušas jauniešu studijas aktīvu atbalstu. Bohēmieši gatavojas no dzejas grāmatiņām veidot mākslas akciju - izstādi un virtuālajā realitātē demonstrēt grāmatu mēbeles.

 

Muzeju dienā un naktī ieeja muzejos bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: