Ventspils pilsētas dome atbalstīja Ventspils sportistu sagatavošanas pasākumu plānu svarcelšanā 2013. - 2016.gadam.

Pasākumu plāns paredz labāko sportistu trenēšanās apstākļu uzlabošanu Ventspilī, apvienojot pašvaldības, Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās vienības finansējumu, ar mērķi veicināt sportistu rezultātu izaugsmi un sagatavošanu Olimpiskajām spēlēm 2016.gadā Brazīlijā (Riodežaneiro), nesot Latvijas un Ventspils vārdu pasaulē.

Sportistu sagatavošanas pasākumu plānā paredzēta arī sadarbību ar citu pilsētu sportistiem un treneriem, kopā atbalstot līdz pat 23 talantīgākos pretendentus.

Ventspils pilsētas pašvaldība 2013.gadā šai iecerei nodrošinās līdzfinansējumu 12400 latu apmērā, Latvijas Olimpiskā komiteja 15000 latu, bet Latvijas Olimpiskā vienība – 5000 latu apjomā.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības līdzšinējam finansiālam ieguldījumam, kas nodrošinājis atbilstošus treniņu apstākļus, sportisti sasnieguši panākumus svarcelšanā Olimpiskajās spēlēs, Eiropas un pasaules čempionātos.

Pasaules mēroga panākumus trenera Eduarda Andruškēviča vadībā sasniedzis Artūrs Plēsnieks, kurš 2012.gada Londonas Olimpiskajās spēlēs svaru kategorijā līdz 105 kg izcīnīja augsto 7.vietu. Plēsnieks ir Pasaules junioru čempions, Eiropas junioru un jauniešu čempions, Eiropas jauniešu čempions, divkārtējs Pasaules junioru vicečempions. 2013.gadā Eiropas čempionātā pieaugušajiem izcīnīja ceturto vietu, un viņš ir arī valsts rekorda īpašnieks šajā svara kategorijā. Rebeka Koha 2012.gadā izcīnīja Eiropas jauniešu bronzas medaļu, atzīstamus panākumus sasnieguši arī Ulvis Bērzons, Ritvars Suharevs un citi sportisti.

Pašvaldības atbalsts sportistu sagatavošanā svarcelšanā 2013.-2016.gadam ventspilniekiem dos iespēju sekmīgi sagatavoties un sasniegt godalgotās vietas Pasaules un Eiropas čempionātos, cīnīties par medaļām Olimpiskajās spēlēs 2016.gadā, kā arī sportisti ar saviem panākumiem nesīs Ventspils un Latvijas vārdu pasaulē, sagādājot ventspilniekiem lepnumu un gandarījumu par sportistiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: