Kā attiekties pret naudu? Vai nauda ir ļaunums, svētība vai varbūt pārbaudījums? Atbildes uz šiem jautājumiem tiks meklētas 5. maijā plkst. 16:00 teātra namā “Jūras vārti” Dailes teātra izrādē skolas vecuma bērniem "Pasaka par vērdiņu 2012".

Lai ģimenes šo dienu varētu pavadīt kopā, t/n „Jūras vārti” sagatavojis īpašu dāvanu – nopērkot divas biļetes uz izrādi, vienu varēs saņemt bez maksas.

 

Izrādes literāro materiālu pēc Kārļa Skalbes pasakas motīviem veidojusi Evita Sniedze. Režisors ir debitants Dailes teātrī Pauls Timrots, kurš plašāk pazīstams kā žurnālists un auto eksperts. Lomās - Intars Rešetins, Mirdza Martinsone, Sarmīte Rubule, Harijs Spanovskis un Valdis Liepiņš.

 

Izrādes sākums visai tieši sasaucas ar pazīstamo Skalbes "Pasaku par vērdiņu", tomēr, ja Skalbes pasakā Ansis pārbaudījumu ar naudu neiztur, un pasaka beidzas uz pavisam skumjas nots, tad Paula Timrota veidotajā izrādē šis eksperiments cilvēka pārbaudei ar naudu tiks ieskicēts atšķirīgi. Izrādes veidotāji zināmā mērā cenšas lauzt latvieša apziņā iesakņojušos mītu, ka bagātība jau gandrīz automātiski ir kas slikts, kas iznīcina cilvēkā visu labo. Dailes teātra izrāde parādīs, ka var būt arī citādi, un tā noslēgsies cerīgi un gaiši, stāsta Anša lomas tēlotājs Intars Rešetins.

 

"Pasaka par vērdiņu 2012"adresēta jaunākās paaudzes skatītājiem, tāpēc īpaši domāts par atraktīvu formu - katram tiks iedalīts savs laimes vērdiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: