Turpinot Ventspils Mūzikas vidusskolas 85. gadu jubilejai veltīto pasākumu ciklu piektdien Jaunrades namā koncertu sniedza mūzikas vidusskolas kora diriģēšanas nodaļas 1977. gada absolventes un viņu vadītie kolektīvi.

Koncertprogramma bija ļoti daudzpusīga un skanīga - tāda pat kā paši kori. Koncertā uzstājās Ventspils 4. vidusskolas 5.-8. klašu meiteņu koris un 2.-6. klašu zēnu koris Regīnas Laures vadībā, Ventspils 6. vidusskolas koris Dinas Ozolas vadībā, Ināras Freimanes vadītais Rīgas Franču licejas 5. - 9. klašu koris, Talsu 2. vidusskolas 5.-9.klašu meiteņu koris Ingrīdas Kamolas vadībā, kā arī Kandavas internātvidusskolas skolotājas Intas Pakalns-Palejas izlolotais un vadītais zēnu koris. Savukārt pasākumu vadīja 4. vidusskolas pedagoģe Indra Reisone.

 

Ventspils Mūzikas vidusskolā kordiriģentu nodaļa savu darbību uzsāka 1945. gadā. Tās izveidē un darbībā iesaistījās pedagogi J. Brigzna, V. Ozoliņa, H. Prūsis un T. Tomsons. Kopš nodaļas dibināšanas to absolvējuši ap 400 absolventu un ar gandarījumu var apzināties, ka, neskatoties uz Valsts ekonomisko procesu un prioritāšu maiņām, daudzi Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventi - kordiriģenti ir saglabājuši uzticību mūzikai, tostarp Jānis Erenštreits, kura darbība saistīta ar nozīmīgu devumu Latvijas kultūrizglītībā- zēnu kora dziedāšanas tradīciju kopšanu un uzturēšanu.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: