Svētdien, 20. janvārī, plkst. 16.00 Pārventas bibliotēkā koncertu sniegs Ventspils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris.

Svētdienas pēcpusdienā visi mūzikas mīļotāji tiek laipni aicināti uz „Latviešu mūzikas” koncertu, kurā piedalīsies Ventspils mūzikas vidusskolas kamerorķestris Mārtiņa Berga vadībā un solisti – Rihards Plešanovs, Renārs Lācis un Ginta Rūse.

Ventspilniekiem labi pazīstamā un lieliskā dziedātāja Ginta Rūse, kā arī mūzikas skolas bigbenda „firmas zīme” Renārs Lācis, kurš šoreiz būs vērtējams kā soprāna saksofona spēles meistars, piedalīsies komponista Alvila Altmaņa mūzikas atskaņošanā. Minētais autors ir viens no radošākajiem un aktīvākajiem neatkarīgās Latvijas laikmeta komponistiem, arī klarnetists un saksofonists - šobrīd Ventspils mūzikas vidusskolas mācībspēks.

Koncertā būs pārstāvēti vēl divi komponisti – latviešu mūzikas klasiķis Pēteris Plakidis, ar savu ģeniālo skaņdarbu „Mūzika klavierēm, stīgām un timpāniem” kā arī, iespējams, viens no visdemokrātiskākās mūzikas valodas meistariem, Gidona Krēmera un „Kremerata Baltica” bieži atskaņoto kompozīciju autors - Georgs Pelēcis ar „Concertino Bianco”. Abu šo kompozīciju izpildījuma „galvenais varonis” būs Latvijas mūzikas lepnums Rihards Plešanovs. Neminot viņa daudzos sasniegumus konkursos, festivālos, koncertos, diriģents Mārtiņš Bergs uzdrošinās apliecināt un novērtēt ar visaugstākās kvalitātes zīmi Riharda unikālo talantu un aicina Ventspils klausītāju izmantot retu iespēju - savās mājās dzirdēt vienu no interesantākajiem pasaules jaunajiem pianistiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: