Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pie Elkšķenes nomedīts vilks

Ventspils pusē, netālu no Elkšķenes kapiem, nomedīts vilks. Mednieku kolektīva Kalnmežs biedram Jurim Baronam tas ir pirmais pieveiktais pelēksvārcis viņa mednieka gaitās.

Nepērciet māju ar saimniekiem!

Mājas Lazdu ielā, par kurā dzīvojošās Dzidras kundzes nedienām Ventas Balss rakstīja pagājušā gada 13. decembrī, saimniekam Jānim Priedītim ir savs sakāmais par situāciju. Sarunu viņš sāk ar uzrunu: «Nepērciet māju ar saimniekiem! Par savu naudu nopirksiet vienīgi problēmas.»

2.lppViedoklis: “Gaudas”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Brīvdienās visā Latvijā notika barikāžu piemiņas pasākumi. Vērojot pasākumu epizodes televīzijā un lasot šo pasākumu aprakstus, man radās sajūta, ka cilvēki nevis priecājas par valsts atdzimšanu jeb piedzimšanu, bet raud gaužas asaras.»

3.lpp.

Auto izvilkts, īpašnieks padevies

Būšnieku ezerā noslīcinātā automašīna ir izvilkta no ūdens. Spēkrata īpašnieks ir noskaidrots, un viņam tagad draud naudas sods līdz 1000 latiem.

Sapņoja par to daudzus gadus

Pagājušajā sestdienā Ventspilī pirmo reizi pēc daudziem gadiem notika Ventas ūdens iesvētīšana Kunga Kristīšanas svētkos.

4.lpp.Novadā. Atkal lūdz iejaukties domi

Otro reizi pie novada domes vērsies uzņēmums Latvijas elektriskie tīkli ar iesniegumu, kurā lūdz pašvaldību atzīt noteiktu posmu Kurzems loka elektrolīnijā par sabiedrībai nozīmīgu.

Meklē kontrolpunktus un slēpo

Pensionētais darbmācības un rasēšanas skolotājs Arvīds Teteris vienmēr bijis sportisks. Jūrkalnieks joprojām piedalās orientēšanās sacensībās, iegūstot godalgotas vietas.

Apstiprinātas patērētā siltuma izmaksas

Līdz šim visos novada pagastos, izņemot Puzi, siltuma tarifi bija noteikti par vienu kvadrātmetru dzīvokļa platības. Tagad siltuma tarifi visā novadā pārrēķināti arī megavatstundās.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Honda izvirzās trešajā vietā

Trešo uzvaru pēc kārtas Latvijas telpu futbola čempionātā izcīnījuši Hondas spēlētāji, kas regulārā čempionāta kārtējā mačā izbraukumā smagā cīņā tikai pašā noslēgumā izrāva uzvaru ar 6:4 pār Monarha futbolistiem.

BK Ventspils revanšējas Valmierai

Desmito uzvaru Aldara Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas spēlēs izcīnījis BK Ventspils, kas savā laukumā ar 102:71 pārliecinoši apspēlēja Valmieras basketbolistus, tādējādi revanšējoties par oktobra beigās piedzīvoto pirmo zaudējumu šajā sezonā.

Vieglatlētikas seniori gāž riņķī manēžu

Tradicionālie tautas sporta pasākuma Nāc un sporto! ziemas mači vieglatlētikā senioriem šoreiz pulcēja neredzēti kuplu skaitu dalībnieku, kas bija ieradušies no dažādām Latvijas vietām un arī Lietuvas.

7.lpp. Vide. Vilki mūspuses mežos

Latvijā kopumā mītot ap 600–700 vilku. 2012./2013. gada medību sezonā saskaitīts, ka Ziemeļkurzemes virsmežniecībā, kurā ietilpst Talsu un Ventspils novads, dzīvo ap 150 vilku, no tiem Ventspils pusē – 79 eksemplāri.

Jauno Medību likumu gaidot

Nesen Popes kultūras namā pulcējās mednieki, lai piedalītos seminārā par staltbriežu selektīvo medību un pārnadžu populāciju apsaimniekošanas principiem. Ventas Balss vēlējās uzzināt par pašreiz aktuālāko medniekiem – jaunajiem Medību likuma grozījumiem. Uz jautājumiem atbild semināra vadītājs Latvijas Mednieku savienības (LMS) valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: