Svētdien, 16.decembrī, plkst.16 Pārventas bibliotēkā notiks koncerts „Harmonikas ar orķestri”.

Koncertu Ziemassvētku noskaņā sniegs vieni no spilgtākajiem džeza mūziķiem valstī – Raimonds Macats (mutes harmonikas), Juris Kristons (taustiņi), Kārlis Vanags (saksofons), kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Berga vadībā un Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā.

 

Koncertprogrammā būs iekļauti gan klasiskās mūzikas skaņdarbi, gan argentīniešu mūzika, gan arī džeza un populārās mūzikas skaņdarbi. Repertuārā pārsvarā būs dzirdamas Raimonda Macata, Kārļa Vanaga un Jura Kristona aranžētas instrumentālas kompozīcijas mutes harmonikām ar orķestri.

Kā atzīst Raimonds Macats, šī koncerta programma būs pirmatskaņojums Latvijā un arī pirmais koncerts, kurā viņš izpildīs pat 13 skaņdarbus mutes harmonikām. Raimonds Macats īpaši atzīmē Ventspils Mūzikas vidusskolas direktora Andra Grigaļa izrādīto iniciatīvu šī koncerta organizēšanā un tāpēc viņš esot ļoti gandarīts par iespēju piedalīties šajā projektā, koncertējot kopā ar jaunajiem mūziķiem, cerot, ka vienotā, pozitīvām emocijām piesātinātā saspēle, neatstās klausītājus vienaldzīgus.

Ieeja koncertā bez maksas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: