Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils kuģus zināja pasaulē

Ventspils ostas, kas nākamgad svinēs savu 750 gadu jubileju, vēsturi rakstījušas vairākas ventspilnieku paaudzes – jūras braucēji, ostas, sabiedriskie darbinieki, vairojot mūsu pilsētas slavu. Vienā no šīs dzīvās vēstures grāmatas lappusēm stāstīts par ventspilnieku Frici Kārkliņu un viņa dēlu Maigoni. Viņu vārdi saistīti ar rēdereju Jūra, kuras kuģi SauleAusma un Gaisma ar Ventspils vārdu uz borta pārvadājuši kravas pa visu pasauli.

Par kārtību rūpējas 20 gadu

Apaļu jubileju nosvinējusi Ventspils pašvaldības policija, kas par ventspilnieku drošību un kārtību mūsu pilsētā rūpējas jau 20 gadu.

 

2.lpp. Viedoklis: “Sniega ķīlnieki” laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane

«Ja vieniem sniegs ir vien skaists un balsts, citiem tas ir arī smags un piebradāts jeb tāds, kura dēļ no rīta jāceļas agrāk un jānotīra no trotuāra. Un dienās, kad puteņo, sniega lāpsta dūšīgi jācilā arī vakarā pēc darba. Lielai daļai privātmāju saimnieku arī rudens lapas nav vien krāsainas un košas, bet – tās stulbās lapas! Jāteic gan, ka nekas nav absolūts, un nav jau arī tā, ka visi privātmājā dzīvojošie agrajā stundā no sētas ārā lien kurnēdami un bubinādami.»

3.lpp.

Atsāks Talsu slimnīcas būvniecību

Pateicoties tiesas labvēlīgajam lēmumam, izskatās, ka Talsos jauna slimnīca tomēr būs. Pretinieki gan taisās cīņu turpināt.

Sods jāmaksā trīskāršā apmērā

Atteikšanās maksāt soda naudu par pilsētas saistošo noteikumu neievērošanu ventspilnieci Āriju Ozoliņu noveduši pie lietas nodošanas tiesu izpildītājam, kā rezultātā sievietei 20 latu soda naudas vietā nu jāmaksā gandrīz Ls 60.

4.lpp. Politika. Omnibusa aptauja

Kāda ir jūsu attieksme pret homoseksuāļiem, kā vērtējat eiroparlamentārieti Ivaru Godmani un kā – Sarmīti Ēlerti? Kur iegūstat informāciju par 1940. gadu notikumiem Latvijā, un vai svinat 9. maiju? – uz tādiem jautājumiem nācies atbildēt vairākiem ventspilniekiem.

Eiro dumpis tikai sākas

Kaislības ap eiro ieviešanu nerimstas. Diskusijā par to, vai vajag vai nevajag ieviest eiro 2014. gadā, rīkot referendumu vai nerīkot, aktīvi iesaistās gan eiro piekritēji, gan tie, kas nebūt nav optimisma pilni par eirozonas nākotni un uzskata, ka tas nebūt nav rožainas nākotnes garants.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Baltijas Ekspresis turpina perfekti

Bez zaudējumiem Rietumu līgā turpina cīnīties Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas regulārā turnīra septītās kārtas spēlē savā laukumā interesantā un noslēgumā arī sīvā cīņā ar 79:72 pieveica Pāvilostas novada spēlētājus.

Volejbolisti otrie Latvijas kausā

Sporta namā Centrs pirmo reizi notika Latvijas Mazā kausa izcīņa volejbolā, kurā atzīstami cīnījās mūsu VK Ventspils, kas spēja iekļūt turnīra finālā, kurā gan ar 0:3 zaudēja pieredzējušākajiem Limbažu spēlētājiem.

Altenberga Rubenim nav viesmīlīga

Vācijā, Altenbergas trasē, aizvadītas Pasaules kausa (PK) kamaniņu sportā trešā posma sacensības, kurās ne pārāk veiksmīgi startēja mūsu Mārtiņš Rubenis un arī pārējie Latvijas sportisti.

7.lpp. Intervija. Ziedotājs grib just personīgo stīgu

Bērnu fonda Ventspils nodaļas un atbalsta centra ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš vadītājai IEVAI SĀMĪTE-CĒRPAI ir liela pieredze labdarības akciju rīkošanā, tādēļ svētku laikā vaicājām Ievai, kā viņai izdodas iegūt līdzekļus, lai palīdzētu bērniem, kā tiek izmantoti ziedojumi un vai katram ir pienākums ziedot. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: