Teātra leģenda, kuru vērts atdzīvināt – tā ir luga Cīrulīši, kas Dailes teātra versijā nodēvēta par latviešu ģimenes saietu divos cēlienos. Ventspilī šī izrāde būs skatāma 27. oktobrī plkst. 16.00 teātra namā Jūras vārti.

Šis ir pēdējais vakars Cīrulīšos – visi sabrauks, apsēdīsies pēdējo reizi pie galda. Cīrulīšos neviens vairs nedzīvos, bet vai kāds pieminēs, kā ir dzīvots pirms tam? Vai būs vajadzība un drosme par to runāt? Vai vispār ir dzīvots? Vai tikai klusēts – arī tad, kad bija jārunā? Un kuram gan bija jārunā – vecākiem vai bērniem? Šai dienā viņi beidzot runās. Un viss mainīsies. Varbūt no Cīrulīšiem vajadzēja atvadīties jau sen? Bet nekad nav par vēlu! Pat dzimtas mammai Zelmai. Viņu izrādē atveidos Esmeralda Ermale, pārējās lomās – Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Ieva Pļavniece, Aija Dzērve, Vita Vārpiņa, Marīna Janaus, Ligita Skujiņa un Valdis Liepiņš.

 

Režisors Lauris Gundars radošajā komandā aicinājis scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni un gaismu mākslinieci Māru Vaļikovu.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: