Sestdien plkst. 17 Jūras vārtos uzstājās deju grupas Dzirnas ar izrādi O’ Fortuna.

Apskati foto!

Dejas izrāde „O´ Fortuna” ir ļoti sarežģīts uzvedums, kuras pamatā ir Karla Orfa slavenais skaņdarbs „Carmina Burana”. Izrādes režiju veidojis Uģis Brikmanis, bet oriģinālu horeogrāfiju – Agris Daņiļevičs un Markus Cmelnigs.

Uzvedums ir neparasts, ar unikālu un ļoti interesantu scenogrāfiju, kas no dejotājiem pieprasa spēju atdzīvināt cieto, metālisko režģi. Lai tas realizētos, ir jāizmanto ne tikai kāju, bet arī roku un muguras spēks. Dejojot ar visu ķermeni, balstoties uz dejotāju augsto profesionalitāti un emocionālo briedumu, scenogrāfija kļūst par pilnvērtīgu izrādes elementu. ”Dzirnas” allaž spēj ar vieglumu un azartu ieraut skatītājus krāsainā emociju virpulī. Deju programma „O’Fortuna” vienaldzīgus neatstāj. Tā uzrunā gan bērnus, kurus parasti ieinteresē akrobātikas elementi, gan pieaugušos, kuriem nākas aizmirst par ikdienas rūpēm un ļauties uz brīdi ieslīgt reibinošā sajūtu pasaulē. Viscaur jūtams erotizējošs piesitiens, kas padara uzvedumu juteklisku un gaidpilnu. No miera, harmonijas un sakārtotības ik brīdi uzjundī pārkārtošanās tieksme ar svelmainām enerģijas eksplozijām.

Viena no atsauksmēm par to ir šāda: «Dzirnas ir gājušas stipri uz priekšu, jo deju paceļ trīs dimensiju līmenī: uz grīdas, uz paaugstinājuma un virs paaugstinājuma. Augsts profesionālais līmenis, horeogrāfa iecere un dejotāju attieksme rada ideālu pamatu ideālam rezultātam.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: