Rudens saulgriežu priekšvakarā, sestdien, 15. septembrī, Ventspilī ieradīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Aira Rūrāne, lai sadarbībā ar Ventspils latviskās dzīvesziņas biedrību "LATVE" iedziedātu stiprās latviešu tautasdziesmas.

Stipro latviešu tautasdziesmu ieraksts ir Ventspils latviskās dzīvesziņas biedrības "LATVE" projekta daļa. Mērķis – 2012. gada novembrī izdot grāmatu ar trejdeviņu stipro tautasdziesmu vārdiem, notīm un, pats galvenais, latviskās dzīvesziņas praktizētāju psihologu Sarmītes Krišmanes (Valdemārpils), Ievas un Ģirta Ančevsku (Saldus) dotajām tautasdziesmu kodu atslēgām. Tieši tautasdziesmu simbolikas atšifrējums, kas ir augstāk pieminēto psihologu vairāku gadu desmitu pētījumu rezultāts, ir projekta galvenā vērtība. Daļu no trejdeviņām spēka dziesmām varēs dzirdēt grāmatai pievienotajā diskā. Jaunā, talantīgā koklētāja Anša Jansona (konkursa Latvijas Zelta talanti 4. vietas ieguvējs) un folkloras grupas "DĀRDI" š.g. augustā ierakstītajam skanējumam nu pievienosies arī operas soliste Aira Rūrāne.

 

"Esam gandarīti par lielo mūziķu, projekta finansētāju, sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu atsaucību. Projekta virsuzdevums ir stiprināt latviešu tautas pašapziņu. Tieši tāpēc grāmatas atvēršanas svētki iecerēti kā Latvijas valsts proklamēšanas gadadienas atzīmēšanas pasākumu sastāvdaļa," stāsta biedrības valdes locekle Zane Boitmane-Priedēna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: