Jau septīto gadu pēc kārtas Ventspilī norisinājās Mūsdienu ritma mūzikas festivāls - meistarklases “Ventspils Groove 2012”, ko ar Ventspils pilsētas domes finansiālo atbalstu organizēja Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils Kultūras centru.

Apskati foto šeit un šeit!

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas meistarklašu dalībnieki varēja papildināt savas zināšanas pie pazīstamiem Latvijas mūziķiem, kā arī pasniedzējiem un viesmāksliniekiem no Nīderlandes, Itālijas un Brazīlijas.

Festivāla - meistarklašu ietvaros izskanēja arī koncerti ar profesionālu Latvijas un ārvalstu džeza mūziķu piedalīšanos un Gala koncerts ar Mirage Jazz Orchestra, Kārļa Vanaga City Jazz Big Band un Raita Ašmaņa Jelgavas Bigbenda, Ventspils Bigbenda, kā arī populāru solistu un instrumentālistu uzstāšanos.

Šogad festivāla ietvaros tika turpināta pērn pirmo reizi organizētā mazā Big band nometne bērniem, ko vadīja Renārs Lācis. Tās dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās nodarbībās, attīstot un pilnveidojot iemaņas instrumenta spēlē, improvizācijā, kā arī ritma mācībā. Nedēļas laikā kopā ar pasniedzējiem tika sagatavota arī koncerta programma.

Turpinot 2011. gadā aizsāktās nodarbības mūzikas tehnoloģijās arī šogad „Ventspils groove” ietvaros tika organizēti apmācību kursi mūzikas tehnologiem - skaņu operatoriem. Sadarbībā ar Latvijā zināmiem producentiem un skaņu režisoriem
tika apskatīti un praktiski izpildīti visi dziesmas tapšanas posmi. Savukārt kā jau tas ir ierasts festivāla laikā ik vakaru Kultūras centra telpās notiks arī Jam session pasākumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: