Nedēļas nogalē Ventspilī sabrauca ap 3670 tautas deju dejotāju no visas Latvijas – Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Jēkabpils, Ventspils un 31 cita Latvijas novada uz tradicionālo festivālu „Latvju bērni danci veda”.

Apskati foto no pasākuma Dzirnavu laukumā!

Apskati foto no lielkoncerta Reņķa dārzā!

 

Festivāla dalībnieki bija bērni un jaunieši no 5 līdz 18 gadiem, bet to organizēja Valsts Izglītības satura centrs kā vienu no mērķiem bija izvirzījuši veicināt festivāla norises vietas kultūrvides attīstību, tādēļ katru gadu pasākums notiek citā Latvijas novadā un organizatoru funkcijas uzņemas vietējie kultūras un izglītības darbinieki, saņemot pašvaldības un valsts finansiālu atbalstu.

 

Ventspilī festivālu organizēja – Kultūras centrs, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde un Ventspils Jaunrades nams. Svētku dalībnieki bija iepazīstināti ar kultūras programmas piedāvājumu Ventspilī, tādēļ pasākuma dienā viņiem bija iespējams vizināties ar kuģīti „Hercogs Jēkabs”, apmeklēt Ventspils Muzeju, Bērnu pilsētiņu, Planetāriju, kā arī apmeklēt citus kultūras objektus.

 

Festivāla dienā notika ielu koncerti Bērnu pilsētiņā, Dzirnavu laukumā un Pārventā pie 3. vidusskolas, skatītājiem piedāvājot 27 dažādus deju uzvedumus.

 

Noslēguma lielkoncerts norisinājās Reņka dārzā, un to atklāja Kurzemes novada dejotāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: