19. maijā Ventspilī jau ceturto reizi isinājās Ventspils Starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls.

Apskati foto no "Dārza koncerta"!

Teātra namā „Jūras vārti” tradicionāli notika jauniešu pūtēju orķestru konkurss, kurš ir festivāla centrālais notikums. Tajā piedalījās pūtēju orķestri no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Saldus, Ventspils, Birzgales, Pajiešmeniu (Lietuva).

A un B grupas orķestri atskaņoja vienu obligāto un izvēles skaņdarbu programmu. Tā kā viens no konkursa uzdevumiem bija popularizēt latviešu komponistu oriģinālmūziku pūtēju orķestriem, tad A grupai kā obligātais skaņdarbs konkursa programmā bija iekļauta Pētera Butāna kompozīcija „Kovboja sapnis”, kura ir pasūtīta un radīta tieši šim konkursam, un B grupa kā obligāto skaņdarbu konkursa programmā atskaņoja Gunāra Ordelovska „Tautas kadriļu”. Pārējā konkursa daļā orķestri atskaņoja brīvi izvēlētu skaņdarbu programmu.

Konkursu vērtēja žūrijas komisijas eksperti Remigijus Vilys – Lietuvas pūtēju orķestru asociācijas prezidents, Eiropas Brass Band asociācijas loceklis, Dons Petersons – profesors, Brigama Janga universitātes (ASV) pūtēju orķestru mākslinieciskais vadītājs, pūtēju orķestra /Wind Symphony/ diriģents un Jānis Puriņš – Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas asociētais profesors.

Dzirnavu laukumā Dārza koncertā muzicēja Apvienotais Ventspils 1. ģimnāzijas un Ventspils mūzikas skolas pūtēju orķestris, jauniešu pūtēju orķestris „Liepāja”, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas pūtēju orķestris „Intermezzo”, jauniešu pūtēju orķestris „Birzgale”, Daugavpils mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris un jauniešu pūtēju orķestris „Pajiešmenių Brass”.

„Jūras vārtos” notika arī festivāla goda viesu - Latvijas Universitātes pūtēju orķestra koncerts, viesdiriģents Dons Petersons /Don L. Peterson/ ASV. Dienas izskaņā festivāla dalībniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja izvizināties ar ekskursiju kuģīti „Hercogs Jēkabs” un Mazbānīti.

Festivālu atbalsta Ventspils pilsētas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas Kultūras pārvalde, Ventspils brīvostas pārvalde, Piejūras brīvdabas muzejs, SIA „LDz Ritošā sastāva serviss”, Radio SWH Ventspils studija.

Festivālu organizē Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs un Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: