Basketbola kluba „Ventspils” saspēles vadītājs Tods Abernetijs, sadarbībā ar klubu un sporta skolu „Spars”, maija beigās organizēs divu dienu basketbola nometni puišiem vecumā no 15 līdz 16 gadiem.

Abernetijs ir paredzējis nometni organizēt 26. un 27. maijā Olimpiskajā centrā „Ventspils”, un tajā varēs piedalīties Ventspils sporta skolas „Spars” basketbola nodaļas audzēkņi. Divu dienu laikā Abernetijs ir iecerējis jauniešiem parādīt praktiskas iemaņas basketbolā, pievēršot lielu uzmanību tehniskiem un taktiskiem vingrinājumiem. Tāpat jaunajiem basketbolistiem būs iespēja uzzināt vairāk par komandas veidošanas principiem un sadarbību ar saviem komandas biedriem arī ārpus basketbola laukuma . 

„Vēlos dalīties pieredzē ar šiem jaunajiem sportistiem, kuru pats esmu ieguvis Amerikā un šeit Eiropā. Uzskatu, ka tas ir mans pienākums pret Ventspils pilsētu un tās bērniem”. Abernetijs uzsver, ka sportistam vispirms ir jābūt labam cilvēkam, kuram ir augsta atbildības sajūta pret darbu, saviem tuviniekiem, pret komandas biedriem un citiem līdzcilvēkiem. „Visi no šiem jaunajiem sportistiem nekad nebūs profesionāli basketbolisti, tāpēc man ir svarīgi līdz viņiem aiznest ziņu, ka būt personībai un atbildīgam cilvēkam ir viņu pats galvenais dzīves uzdevums. Nekas vīrietim nevar būt svarīgāks kā rūpes par savu ģimeni un bērniem. Priecāšos, ja viņi mani sadzirdēs.”

Pirmajā nometnes dienā Tods Abernetijs ir paredzējis pievērst lielu uzmanību basketbola tehnikas elementiem - metieniem, driblam, aizsardzībai viens pret viens un kombinācijās. Īpaši tiks pievērsta uzmanība „Pick and Roll” sadarbībai gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Otrajā dienā lielāku uzmanību pievērsīs komandas gara veidošanai. Abernetijs nometnes dalībniekiem pastāstīs kā psiholoģiski sagatavoties pirms spēles, ko nozīmē būt labam komandas biedram, cik svarīgs ir sportistam uzturs, miegs, citu cilvēku cienīšana un mēģinās noskaidrot, kāds jaunajiem basketbolistiem varētu būt nākotnes mērķis bez basketbola. Kopīgi tiks noskatīta un pārrunāta FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa spēle starp BK „Ventspils” un BK „Roane Basket”. 

Savukārt otrās dienas pēcpusdienā Tods Abernetijs ir iecerējis kopā ar nometnes dalībniekiem doties uz kādu no Ventspils pilsētas āra basketbola laukumiem, lai kopā ar citiem Ventspils bērniem uzspēlētu basketbolu, demonstrētu basketbola trikus un organizētu dažādus konkursu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: