Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar  "Swedbank" un "PrivatBank" drošības dienestiem Ventspilī aizturējuši trīs personas, kas ar viltotām bankas kartēm tukšoja bankomātus dažādās Latvijas pilsētās.

Divi Rumānijas pilsoņi - 26 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete - un viens 27 gadus vecs Moldāvijas pilsonis aizturēti nozieguma veikšanas brīdī, kad ar viltotu karti no bankomāta centās izņemt skaidru naudu. Policija noskaidrojusi, ka aizturētie sākotnēji uz bankomātiem uzstādījuši ierīces, ar kuru palīdzību ieguva banku klientu maksājumu karšu datus un pēc tam, izmantojot viltotas maksājumu kartes, izņēma no bankomātiem skaidru naudu. Nauda izņemta dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Liepājā un Ventspilī.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šādā veidā nauda izņemta aptuveni 200 reizes un nelikumīgi iegūti ap 8000 latu.

Personu dzīvesvietu kratīšanas laikā atrasti arī lietiskie pierādījumi - 30 viltotas maksājumu kartes, ierīces maksājumu karšu viltošanai, datortehnika, kurā tika glabāti maksājumu karšu dati, kā arī skaidra nauda - 4000 latu.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma (KL) 193.panta 4.daļas - par nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Minētais likuma pants vainīgās personas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat process sākts pēc KL 193.1.panta - par atkārtotu viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu un datu iegūšanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekļus.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa abiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, savukārt sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: