Otrdien plkst. 18:00 teātra nama “Jūras vārti” kino lektoriju ciklā «Kino vārti» pasaules pirmizrāde dokumentālajai filmai „Čikāgas piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā!”.

Pēc seansa tikšanās ar filmas režisoru Igoru Lingu, scenārija līdzautori Loriju Vudu un Skype tiešsaistē no Čikāgas ar Armandu Birkenu.

Zaļumballes, mājas saieti, dažnedažādas lentes un kasetes – viņu virtuālā klātbūtne daudziem joprojām ir labā atmiņā, jo saistās vai nu ar bērnību, pirmo mīlestību vai kādu notikumu. Skarbajā padomju laikā daudzi latvieši, dzīvodami daudzstāvu mikrorajonu namos, skaļi klausījās “Čikāgas piecīšu” nelegāli iegūtos ierakstus, tādējādi mēģinot spītīgi sacensties ar kaimiņu atskaņoto Allu Pugačovu vai ko citu no tā laika padomju repertuāra. Tā bija piederība Latvijai, nevis padomju tautai. Tās bija alkas pēc brīvības un neatkarības.

„Čikāgas piecīšiem” pašiem nebija ne jausmas par savu milzīgo popularitāti Latvijā. Muzicēšana bija viņu iespēja satikties, apceļot pasauli un visiem kopā brīnišķīgi pavadīt laiku. Tā bija nebeidzama jautrība un piedzīvojumi daudzu gadu garumā. Tikai leģendārajā koncertā Mežaparkā 1989. gadā viņi saprata, ko nozīmē cilvēkiem šeit.

2011. gadā grupa atzīmē savu 50 gadu pastāvēšanas jubileju. Tāpat kā 1961. gadā viņi satikās, lai kopīgi spēlētu, arī šogad viņi sabrauc no dažādām Amerikas pilsētām, lai gatavotos savam jubilejas koncertam.

Dokumentālo filmu „Čikāgas Piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā!” veidojis Mūzikas Video kanāls sadarbībā ar Jura Podnieka studiju.

Režisors: Igors Linga, scenārija autori: Igors Linga, Lorija Vuda.
Producenti: Antra Cilinska, Igors Linga

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: