Šodien Kurzemes apgabaltiesā plānots sākts izskatīt krimināllietu, kurā četras personas apsūdzētas par gandrīz 80 000 latu izspiešanu no kluba "Ventspils" futbolistiem.

Viens no apsūdzētajiem ir futbola kluba "Ventspils" direktors Sergejs Barkvovskis, kuru policija aizturēja pagājušā gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Barkovskim vēlāk tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Apsūdzēti arī Rasuls Eļmurzajevs, Nikolajs Grišuņins un Sergejs Fetiskins, liecina informācija Latvijas tiesu portālā.

Kurzemes apgabaltiesai šo krimināllietu nodevusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra, informēja prokuratūras sabiedrisko attiecību speciālists Andrejs Vasks. No cietušajiem pieprasīta ne tikai nauda, bet arī sportistu īpašumi.

Šīm četrām personām apsūdzības uzrādītas pēc Krimināllikuma 184.panta 3.daļas - par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Divas no šīm apsūdzētajām personām atrodas apcietinājumā, bet vēl divām piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki pagājušā gada maijā pabeidza pirmstiesas izmeklēšanu un nodeva kriminālprocesa materiālus prokuratūrai. Pērn janvārī ONAP darbinieki saņēmuši informāciju un sākuši kriminālprocesu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika savākti pierādījumi un par aizdomās turētām atzītas četras personas.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētās personas laika posmā no 2009.gada septembra līdz 2010.gada janvārim no cietušajiem centās izspiest naudu 100 000 eiro (70 000 latu) un 15 000 ASV dolāru (8640 latu) apmērā, kā arī pieprasīja atdot tiem piederošos īpašumus. Kopumā tika atklātas četras noziedzīgā nodarījuma epizodes, ko veikušas aizturētās personas.

Pēc aizturēšanas publiski izskanēja informācija, ka Barkovska aizturēšana varētu būt saistīta ar spiediena izdarīšanu pret komandas bijušajiem spēlētājiem Denisu Kačanovu, Vītu Rimku un Sašu Cilinšeku, kuri tika atskaitīti no "Ventspils" komandas saistībā ar aizdomām par viņu piedalīšanos totalizatoru darījumos. Medijos izskanēja informācija, ka Kačanovam janvārī nodedzināts džips, bet Cilinšeks lielā steigā pametis Latviju.

Futbola kluba "Ventspils" prezidents Jurijs Bespalovs pēc skandāla sākšanās pērn preses konferencē nesniedza plašas atbildes uz jautājumiem par Barkovska apcietināšanu. "Lūdzu, nejauciet Barkovski ar FK "Ventspils". FK "Ventspils" ir FK "Ventspils", bet Barkovskis ir Barkovskis. Man nekas nav zināms par viņa aresta iemesliem," teica Bespalovs, norobežojoties no Barkovska aizturēšanas.

Kluba prezidents runīgs bija jautājumā par minēto trīs futbola spēlētāju saistību ar totalizatoru. Bespalovs pauda pārliecību, ka futbolisti 2009.gadā nerīkojās godīgi vairākās UEFA Čempionu līgas spēlēs, uzskatot, ka futbolisti noteiktās epizodēs apzināti spēlējuši slikti, lai ietekmētu spēles beigu rezultātu un, iespējams, tiktu pie naudas, ko paredz totalizatorā veiktās likmes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: