Nodarbojoties ar sportu, mēs ne tik daudz cīnāmies ar pretinieku, bet gan ar savu planētu, uzskata Olimpiskā centra Ventspils vadītājs Uldis Boitmanis.

Tieši viņa cenšas mūs pastāvīgi novest parterī (četrrāpus), tikko esam noguruši vai zaudējuši līdzsvaru. Lai pretotos zemes pievilkšanas spēkam, dzīvā daba izdomāja spēka karkasu, kas sastāv no skeleta un apģērba virsū skafandram no muskuļiem. Pateicoties zemes pievilkšanās spēkam, mūsu dzīve sākas kā sporta treniņš. Uzreiz pēc piedzimšanas mums jāapgūst prasme pareizi pielietot fiziskos vingrinājumus un tā nebūt nav staigāšana, kā daudzi kļūdaini domā, bet gan galviņas noturēšana uz vārgā un tievā kakliņa.

 

Bez zemes pievilkšanas spēka mums ir vēl otrs pretinieks, es pat teiktu, ienaidnieks – slinkums. Ļoti liela kļūda ir iedomāties, ka gribasspēka trūkums ir sliktas audzināšanas rezultāts. Psihologi nav atraduši pierādījumus, ka slikta rakstura gadījumā, no noziedzīgām nosliecēm līdz banālam slinkumam vainīga ģimene un audzināšana.

 

Daudzi zinātnieki pieņem, ka daba tīšām bloķē aktivitātes cilvēka mūža gados, lai novērstu pārāk daudz superaktīvu ļaužu rašanos, kas savukārt izraisītu nemitīgus konfliktus un iznīcinātu mūsu civilizāciju. Lai arī kā tas būtu, jums skaidri jāapzinās problēmu – katrā no mums mājo slinkuma gēns. Turklāt, jo vairāk piespiešanas vajag, lai veiktu kādu darbu, jo vairāk tas mums traucē, un tas ir pierādīts zinātniski!

 

Kādu dienu jūs nolemjat savu dzīvi vai likteni ņemt savās rokās un pārvērst sevi no vārgas būtnes par varenu, skaistu atlētu. Un tad jūsos dzīvojošais monstrs ieņem boksera stāju un sāk trakot. Lai salauztu jūsu apņemšanos sākt jaunu sportisku dzīvi, viņš pielietos viszemiskākos paņēmienus. Šī procesa iespaidā pat atlētikas zāles spogulis sāks runāt cilvēka valodā un teiks, ka jums nav ne mazākās cerības pārvērst sevi atlētā vai vismaz normālā vecī.

 

Kā cīnīties? Tāpat kā ar zemes pievilkšanās spēku. Audziniet gribasspēku un psiholoģiskos muskuļus. Agri vai vēlu kļūsiet morāli stipri un iztaisnosieties pilnā augumā, uzvarot savu slinkuma gēnu kā kādreiz nepaceltu svara stieni vai hanteli. Psihologi apgalvo, ka pārvērst sevi Terminatorā, kurš izlauzīs visas sienas, ir pavisam viegli. Vienkārši neviens to nemāca. Izrādās, ka gribasspēks rodas, sazinoties pašam ar sevi! Tēlaini runājot, jums sevi jāieprogrammē ar vārdiem. Ja neuzlādēsiet savas smadzenes ar spēcīgu vārdu formulu, tās paliks tukšas un pasīvas. Tas arī ir izskaidrojums miljoniem neizteiksmīgu un neveiksmīgu cilvēku. Viņiem trūkst lielu mērķu!

 

Dzīvē gan bieži jums blakus var gadīties ir cilvēki, kas negatīvi ir noskaņoti pret atlētisko vingrošanu, tāpēc galvenā metode tomēr ir pašhipnoze. Trenējiet gribasspēku! Muskuļi būs pēc tam! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: