Uz prokuratūru kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīts kriminālprocess par BMW markas automašīnu apzagšanu.

Pērn, 18. – 19. decembrī, Ventspilī tika apzagtas vairākas „BMW” markas automašīnas – nozagti atpakaļ skata spoguļi, kā arī sensori.

Savukārt 19. decembrī arī Liepājā aizsākās sērijveida zādzības – tāpat no „BMW 7” un „BMWX5” sērijas automašīnām. Zādzības notikušas arī šā gada 12. un 14. janvārī Liepājā Ezerkrasta un centra rajonā.

15. janvārī, kad tika pastrādāta kārtējā zādzība Liepājā, Kuršu laukumā, policijai izdevās aizturēt divus vīriešus. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas Sevišķi smagu un sērijveida  noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki veica šo noziegumu izmeklēšanu. Izmeklēšanas gaitā kriminālprocesā, kas sākotnēji uzsākts par zādzību, aizturētas vēl divas personas.

Aizdomās turētie ir trīs jauni vīrieši – dzimuši 1983., 1984. un 1985. gadā – un 1983. gadā dzimusi sieviete, kura piedalījusies vienā zādzību epizodē.

Zādzības pastrādātas dažādos „virknējumos”, bet ar vienu mērķi – guvumu realizēt un tikt pie vieglas peļņas. Uzpircēji atrasti Rīgā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā uzsāktais kriminālprocess pārkvalificēts jau par zādzību, kas izdarīta grupā pēc iepriekšējas vienošanās – aizdomās turētajiem piemēroti gan ar brīvības atņemšanu saistīti, gan nesaistīti drošības līdzekļi, atkarībā no katra aizturētā lomas nozieguma pastrādāšanā. Apkopotie krimināllietas materiāli nodoti prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: