Pagājušonedēļ Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti sadarbībā ar kolēģiem no Kurzemes reģiona pārvaldes aizturēja divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par 18 465 eiro vērta gredzena zādzību no kāda juvelierizstrādājumu veikala Vecrīgā.

Izmeklēšanas laikā iegūta informācija, ka šīs personas, iespējams, apzagušas dārglietu veikalus arī citviet kaimiņvalstīs. Tāpat šobrīd tiek pārbaudīta viņu saistība ar citiem līdzīgiem gadījumiem Latvijā. Aizdomās turētie ir apcietināti.

9. februārī īsi pēc pusdienlaika no kāda juvelierizstrādājumu veikala Vecrīgā veikala tā apmeklētāji nozaga baltā zelta gredzenu ar briljantiem, kura vērtība ir 18 465 eiro. Viss liecināja, ka šo noziegumu izdarījuši divi veikala apmeklētāji – kamēr sieviete novērsusi pārdevējas uzmanību, tikmēr vīrietis paņēmis gredzenu, bet pēc tam abi pametuši veikala telpas.

Pamanot, ka ir nozagts gredzens, veikala darbinieki uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju. Likumsargi uzsāka nozieguma izmeklēšanu un sadarbībā ar kaimiņvalstu tiesībsargājošām iestādēm, kuru apkalpojamā teritorijā arī bija reģistrētas līdzīgas zādzības, noskaidroja iespējamo vainīgo personu identitāti.

10. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa policisti, ciešā sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Kurzemes reģiona pārvaldes, Ventspilī aizturēja iespējamās vainīgās personas. Aizturētā sieviete ir dzimusi 1994. gadā, bet vīrietis – 1987. gadā.

Pašreizējā informācija liecina, ka šīs personas apzagušas juvelierizstrādājumu veikalus arī citās Baltijas valstīs. Kā arī šobrīd tiek pārbaudīta abu iespējamā saistība arī ar citiem dārglietu zādzību gadījumiem Latvijā.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

12. maijā aizturētās personas tika atzītas par aizdomās turētajiem un abiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Īlons 16.05.2023, 22:34:06

    Pēc vietējo dzērāju zagļu kalibriem neizklausās. Malači.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: