Uz tiesas sola sēdies vardarbīgs laupītājs un rūdīts zaglis, kurš apsūdzēts 15 noziegumu izdarīšanā. Pie sprieduma ticis arī viņa līdzdalībnieks trijās zādzībās.

Viens no apsūdzētajiem ventspilniekiem tika tiesāts par divu laupīšanu pastrādāšanu, pielietojot vardarbību. Tostarp pagājušā gada 9. augustā ap trijiem naktī apsūdzētais aplaupījis kādu vīrieti. Viņš pakritušo vīrieti spārdījis un izrāvis viņam somu, kurā atradās naudas maks, norēķinu karte, vadītāja apliecība, dažādas caurlaides, atslēgas un citas mantas. Cietušajam nolaupītas mantas 107 eiro vērtībā. Uzreiz pēc laupīšanas apsūdzētais devās uz degvielas uzpildes staciju Astarte Lāčplēša ielā 1 un paveica vēl vienu noziegumu –nelikumīgi izmantoja nolaupīto norēķinu karti, dažādām precēm iztērējot 35 eiro.

Savukārt 9. septembrī pa dienu apsūdzētais aplaupīja kādu personu pie Pārventas pamatskolas ēkas. Pielietojot vardarbību, viņš cietušajam nolaupīja mobilo telefonu un iesāktu cigarešu paciņu. Cietušais pēc uzbrukuma centies laupītājam sekot, taču, saņemot kārtējos sitienus, atkāpies. Cietušajam nodarīti 36,6 eiro lieli zaudējumi. Abas laupīšanas apsūdzētais pastrādājis alkohola reibumā.

Vīrietis tiesāts arī par paveiktām 12 zādzībām no dažādiem Pārventas veikaliem. Trijās zādzību reizēs piedalījās arī viņa kompanjons. Piemēram, 2019. gada novembrī veikals Maxima tika apzagts trīs reizes. Visas trīs reizes nozagtas pa divām alkoholisko dzērienu Jack Daniel pudelēm, kopumā veikalam nodarot 96 eiro lielus zaudējumus. Visbiežāk – astoņas reizes – garnadži paviesojās Pārventas Rimi veikalā. Sešas reizes vīrieši šo veikalu apzaguši 2019. gada novembrī un divas reizes 2020. gada augustā. Katrā reizē viņi no veikala plauktiem paņēma vienu līdz četras viskija vai konjaka pudeles, visbiežāk Jim Beam, Jack Daniels un Hennessy markas dzērienus. Veikalam kopumā nodarīti 334 eiro lieli zaudējumi. Savukārt 20. novembrī tika apzagts veikals Elvi, kur no plaukta paņemtas divas alkoholisko dzērienu Absolut Kurant pudeles par kopējo summu 49,98 eiro.

Tiesa vienam apsūdzētajam piesprieda brīvības atņemšanu uz gadu un astoņiem mēnešiem, kā arī probācijas uzraudzību. Savukārt līdzdalībnieks izpelnījās 160 stundas piespiedu darba. Viņiem attiecīgi arī jāsedz aplaupītajiem vīriešiem un apzagtajiem veikaliem nodarītie zaudējumi. Galvenajam laupītājam un zaglim arī jāsedz 500 eiro lielie tiesvedības procesuālie izdevumi, bet līdzdalībnieka 375 eiro lielie tiesas izdevumi tiks segti no valsts līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    666@ventspils.lv 22.04.2021, 12:40:02

    Izlasot tikai virsrakstu,pirmā doma-atkal par Lembergu...

  • 0
    karlito 22.04.2021, 16:20:11

    Nu īpaši maigi spriedumi....

  • 0
    Tepatvien 22.04.2021, 19:20:38

    "... līdzdalībnieka 375 eiro lielie tiesas izdevumi tiks segti no valsts līdzekļiem."
    Tas ir - nodokļu maksātāju naudas? Tie, kuri tika aplaupīti vēl samaksā par viņa tiesvedību? Jeb es kaut ko nesaprotu?
    Un vai var minēt, ko viņi darīs pēc soda izciešanas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: