Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes uzņem bērnus no 1,5 gadu vecuma. Lai uzlabotu pirmsskolas darba kvalitāti, programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros no 2018. gada janvāra pirmsskolas izglītības iestāžu silītes grupiņās strādās papildus skolotāju palīgi jeb auklītes.

Veicot kārtējo programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” aptauju, Izglītības pārvaldes saņēma vairākus pilsētas iedzīvotāju ierosinājumus, viens no tiem bija ieviest papildus auklītes grupiņās, kuras apmeklē jaunākā vecuma bērni. Pilsētā kopumā ir 25 grupas bērniem no 1,5 līdz 3 gadu vecumam, tās pārsvarā apmeklē 15 līdz 17 audzēkņi.

Līdz šim katrā grupā strādāja divi pirmsskolas skolotāji maiņās un viena auklīte. Tomēr bija brīži, kad pedagogs palika ar audzēkņiem viens pats. Pieredze rādīja, ka dienas saspringtākajos momentos nepieciešama papildus palīdzība, piemēram, mazajiem apģērbjoties un noģērbjoties pirms un pēc pastaigas, arī pašas pastaigas laikā nepieciešama pieaugušā palīdzība, kā arī higiēnas procedūrās un citās reizēs.

Lai uzlabotu mazuļu drošību un aprūpi, Ventspils pilsētas pašvaldība ir atbalstījusi Izglītības pārvaldes priekšlikumu nodrošināt katrai jaunākā vecuma grupai papildus 0,75 skolotāja palīga likmi, kas sastādīs 6 darba stundas dienā. Jaunās auklītes pirmsskolas izglītības iestādēs darbu uzsāks no 2018.gada janvāra. Tagad katrā grupā visas dienas garumā vienlaicīgi bērnus uzraudzīs divi pieaugušie, savukārt dienas saspringtākajos brīžos – trīs pieaugušie.

Lai īstenotu papildus auklīšu nodrošināšanu Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu 25 jaunākā vecuma grupās, Ventspils pašvaldība 2018.gada budžetā iedalījusi papildus finansējumu 131 929 euro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Laimdota 01.01.2018, 19:37:20

    Manam bērnam pusotrs gads apritēs martā, vai varam cerēt uz vietu bērnudārzā? Nekādas prioritārās rindas mums nav!

  • 0
    JānisJānis 02.01.2018, 09:39:39

    Vietas ir visiem, tikai, ne vienmēr, tajā dārziņā, kurā gribētos

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 02.01.2018, 10:28:50

    Labdien!
    Katra mēneša sākumā pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji sniedz informāciju Izglītības pārvaldei par brīvajām vietām bērnudārzos visās vecuma grupās. Brīvo vietu skaits ir mainīgs, jo bērni var pārtraukt pirmsskolas izglītības iestāžu apmeklēšanu dažādu iemeslu dēļ. Ja ir brīva vieta, Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības metodiķe rindas kārtībā informē vecākus. Tuvojoties mācību gada beigām brīvo vietu skaits samazinās.
    Mācību gada sākumā, septembrī, darbu uzsāk jaunās grupas.

    Jautājumu gadījumos lūdzam sazināties ar pirmsskolas metodiķi S.Gūtmani pa tālruni 63601225 vai e-pastu sandra.gutmane@ventspils.lv, vai ierodoties klātienē Izglītības pārvaldē Raiņa ielā 10, 2.stāvā.

  • 0
    pūka 02.01.2018, 11:45:38

    Ir ir vissiem! Javed tik uz pārventu, jo reddz daudzi pārventnieki savus bērnus ved uz pilsētu! Tāpēcarī man visdrīzak bērns būs jāved uz parventu nevis uz dārziņu, kas atrodas 5 min gājienā no mājam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: