Sakarā ar traģisko negadījumu, kad Ventspils mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācību nodarbības laikā bojā gāja bērns, Ventspils pilsētas dome izveidojusi komisiju, ko vada Ventspils pilsētas domes izpilddirektors.

Komisijas uzdevums ir izvērtēt notikušā apstākļus un nepieļaut šādu negadījumu atkārtošanos, tādējādi novēršot iespējamos apdraudējumus personu dzīvībai un veselībai.

Komisijā darbojas speciālisti no Ventspils pilsētas domes Juridiskās nodaļas, Būvniecības kontroles nodaļas, Personāla nodaļas, Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes. Pašvaldība arī lūgusi komisijai deleģēt Valsts Darba inspekcijas pārstāvi.

Šobrīd komisijas locekļi strādā gan notikumu vietā, gan ar dokumentiem, lai izvērtētu visus apstākļus. Šīs dienas laikā komisija sanāks uz atkārtotu sēdi.

Valsts policijā par nelaimes gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību – un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Tāpat arī nozīmēta ekspertīze. Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta.

Lasi vēl