Ventspils 6. vidusskolas telpās notika Valsts izglītības un satura centra profesionālās pilnveides programmas “Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībā” mācību seminārs Kurzemes reģiona topošajiem konsultantiem, starp kuriem ir arī 6. vidusskolas skolotāja Vita Hermansone un Centra sākumskolas pedagoģe Ilona Jostiņa.

Valsts izglītības un satura centra profesionālās pilnveides programmu “Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībām” īsteno Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centrs. Trešdien, 4.oktobrī, programmas dalībnieki no Kurzemes reģiona viesojās 6. vidusskolā un Centra sākumskolā, kur ekspertu vadībā vēroja atklātās mācību stundas un praktizējās veikt mācību stundu analīzi.

Mācību dienas noslēgumā notika seminārs, kura dalībnieki tikās ar Ventspils Izglītības pārvaldes metodiskā dienesta vadītāju Ingu Pāvulu un metodiskā dienesta konsultantēm Allu Kitajevu, Zandu Biti, Inetu Dejus un Lienīti Zorģi. Seminārā viesi varēja iegūt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem par konsultantu darbu.

Ventspils Metodiskā dienesta vadītāja I. Pāvula informē, ka pašlaik tikai Ventspils skolās izmanto pieeju, ka skolotājs, kurš apguvis konsultantu programmu, palīdz un strādā ar citiem Ventspils pilsētas skolotājiem. Tas aizsākās jau 3 gadus atpakaļ un ir jūtams labs rezultāts. Konsultants pēc skolas vadības aicinājuma dodas vērot kāda skolotāja mācību stundas un analizē mācību procesu. Vēlāk notiek pārrunas, kas ir ļoti vērtīgas, jo skolotāji ar konsultantu palīdzību var uzlabot skolēnu mācīšanas un mācīšanās procesu stundā, kā arī saprast, kā pilnveidot savas prasmes. Konsultanta sadarbība ar skolotāju ilgst 2-3 mēnešus.

Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra vadītāja Dace Namsone stāsta, ka šis ir pirmais topošo konsultantu programmas mācību gads. Programmā ir sešas grupas no visas Latvijas. Tās mērķis ir dot iespēju ikvienam, kurš grib veikt līdzīgu darbu kā Ventspils Metodiskais dienests un skolu iekšējie konsultanti, tādējādi palīdzot apgūt veikt konsultanta darbu visu pašvaldību skolās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: