Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki no 13. līdz 23. janvārim saņēma 269 izsaukumus Ventspilī un novadā. Slimnīcā nonāca 144 cilvēki, no tiem 22 – bērni.

46 cilvēki bija alkohola reibumā. Pieciem pacientiem vecumā no 44 līdz 84 gadiem bija vajadzīga palīdzība pēc kāju lūzumiem, kas bija gūti pēc kritieniem uz slidenajām pilsētas un novada ielām. Šajā laikā mediķi reģistrēja sešas ar krimināltraumām saistītas epizodes. Savā starpā šie gadījumi nav saistīti, precizē NMPD pārstāve Ieva Zomerovska.

Kāds 39 gadus vecs vīrietis tika piekauts uz ielas – ar galvas traumu un izsistu zobu viņu nogādāja slimnīcā. Nezināmi ļaundari piekāva 42 un 43 gadus vecus vīriešus, kuri guva sitienus pa seju un galvu. 48 gadus veca sievietes ģimenes skandāla laikā guva smadzeņu satricinājumu, bet 88 gadus veca sieviete pansionātā Selga guva sitienus ar nūju pa galvu, gurniem un rokām no piedzērušas kaimiņienes. Ar nopietnām traumām cietusī tika nogādāta slimnīcā. 19-gadīga jauniete ģimenes konfliktā guva plaukstas traumu no asa priekšmeta.

Savukārt ceļu satiksmes negadījumā cieta 12 gadus vecs zēns, kurš pēc kritiena guva smadzeņu satricinājumu. Sporta nodarbību laikā 15 gadus veca meitene, izpildot salto, salauza apakšstilbu, bet 15-gadīgs puisis, spēlējot basketbolu, sasita mugura. Mediķi devās pie 50 gadus veca vīrieša, kurš piedzēries gulēja uz ielas. Pēc kritiena viņš bija guvis atvērtu galvas brūci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: