Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 20.oktobra plkst. 6.30 līdz 21.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

20. oktobrī plkst. 7.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Depo ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 51 gadu vecs vīrietis. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 8.41.

20. oktobrī plkst.  08:25 tika saņemts izsaukums uz Abavas ielu Ventspilī, kur glābēju palīdzība bija nepieciešama kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apdzīvotas divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī plīsušas apkures sistēmas caurules, kā rezultātā notikuma vietā bija izveidojies stiprs sadūmojums – ugunsdzēsēji glābēji no kamīna izņēma ogles un iznesa tās no ēkas.

Lasi vēl