Valsts policija (VP) Olainē un Ventspils pusē atsavinājusi iespaidīgus ieroču krājumus, tostarp ložmetējus, mašīnpistoles un citus kaujas ieročus, informē VP.

Jau iepriekš VP sāka divus kriminālprocesus pret divām personām saistībā ar nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu vielu apriti.

 

Pagājušās nedēļas vidū izmeklēšanā tika veiktas trīs kratīšanas, kurās policisti atrada lielu daudzumu nelikumīgus ieročus un munīciju.

 

Kopā kratīšanās atrasti 16 šaujamieroči - bises, šautenes, triecienšautenes, ložmetēji, mašīnpistoles, pistoles, viena kaujas granāta, 1050 vienības dažāda veida munīcijas, kā arī šaujampulveris.

 

Noskaidrots, ka abas personas bijušas savstarpēji saistītas, un policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nelegālos šaujamieročus un munīciju viņi glabājuši nolūkā tos pārdot un gūt peļņu.

 

Pret abiem vīriešiem sākts kriminālprocess par pretlikumīgu šaujamieroču un munīcijas glabāšanu. Likumā par šādu noziegumu paredzēts līdz pat trīs gadus ilgs cietumsods, piespiedu darbs vai naudas sods.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: