Piektdien tika parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils Augstskolu un Ventspils pilsētas pašvaldību.

Sadarbības līgums paredz sadarbību augstākās izglītības, zinātnes un pētniecības, tai skaitā VeA infrastruktūras un cilvēkresursu, attīstības un VeA konkurētspējas paaugstināšanā, profesionālās pilnveides un interešu izglītības pieejamības veicināšanā, VeA augsti kvalificēta akadēmiskā personāla un augstas klases nozares speciālistu pilnveidošanā un piesaistē, zinātnisko un mācību metodisko izdevumu sagatavošanā publicēšanai un to izdošanā.

Tāpat arī VeA nodotās pašvaldības nekustamās un kustamās mantas izmantošanā, studējošo nodrošināšanā ar iespējām nodarboties ar sportu un kultūru, akadēmiskā personāla nodrošināšanā ar dienesta dzīvojamo telpu uz darba attiecību laiku un studentu nodrošināšanā ar telpām dienesta viesnīcā uz mācību laiku.

Sadarbības jomu atbalstam Ventspils dome 2012. gadā piešķirs finansējumu 497 317

latu apmērā. 224 991 lati paredzēts augsti profesionāla VeA personāla nodrošinājumam.

No 2012. gada par pašvaldības līdzekļiem plānots uzsākt personāla atbalsta programmu VeA darbiniekiem doktora grāda iegūšanai, ko stipendiju veidā

sa.ems 9 darbinieki. Plānotais programmas apjoms ir 43 950 lati. Pašvaldība atbalstīs arī mācību līdzekļu un zinātnisku monogrāfiju sagatavošanu un izdošanu (4976 Ls) apmērā.28 585 lati plānoti VeA mārketinga pasākumiem, jaunu studentu piesaistei studijām augstskolā, bet 194 815 lati paredzēti VeA ES fondu projektu līdzfinansēšanai un priekšfinansēšanai. 

Apskati foto!


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: