Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome veica grozījumus saistošajos noteikumos par bērna reģistrāciju 1. klasē. Ar grozījumiem tiek papildināta noteiktā pieteikumu izskatīšanas prioritārā secība, papildinot to ar iespēju pieteikt noteikumu kritērijiem atbilstošu Ventspils ārstu bērnus.

Noteikumi papildināti, paredzot iespēju īpašos gadījumos 1. klases pretendentu sarakstā ārpus kārtas iekļaut bērnu bāreni un bez vecāku gādības palikušu bērnu, kā arī vispārizglītojošo izglītības iestāžu atbalsta personāla un pedagoga, kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ar izglītības iestādi Ventspils valstspilsētā noteiktajos prioritārajos mācību priekšmetos, bērnu. Ārpus kārtas sarakstā varēs iekļaut arī uzaicināto ārstu bērnus.

Šādi noteikumu grozījumi paredzēti, lai sniegtu priekšrocības bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un lai nodrošinātu Ventspils valstspilsētas attīstības programmas 2021.-2027. gadam rīcības virzienu ''Kvalitatīva veselības aprūpe'' un ''Mūsdienīga un pietiekama pirmsskolas, vispārēja un interešu izglītība'' noteiktos uzdevumus, veicot atbalsta pasākumus kvalitatīvas veselības aprūpes nodrošināšanai un piesaistītu augsti kvalificētus pedagogus un atbalsta personālu.

Pieteikšanās bērnu uzņemšanai 1. klasē 2023./2024. mācību gadam sāksies 1. aprīlī un tiks organizēta trīs posmos atbilstoši noteiktajiem prioritārajiem kritērijiem. Pieteikumus būs iespējams iesniegt gan elektroniski vietnē 1klase.ventspils.lv, gan klātienē Izglītības pārvaldē. Pirms tam vecākiem būs iespēja piedalīties informācijas pasākumos, kuros varēs iepazīties ar Ventspils skolu piedāvājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    reku 02.01.2023, 12:09:37

    Ko var ņemties,vai nevar beigt ampelēties un atgriezties pie senākos laikos pielietotā t.s.mikrorajonu principa?
    Bērnam jāmācās skolā,kas vistuvāk mājām!
    Lai nav jāvadā ar limuzīniem.

  • -8
    žurka 02.01.2023, 12:52:10

    Nē, nav vis tā pareizi! Jo, ja ir gudri bērni, tad lai tie mācās pēc iespējām, nevis - kā paredz mikrorajons: realitātē pietiek ar 1-3 ampelmaņiem klasē, plus pilnīgi vienaldzīgi vecāki daļai skolnieku, un skolotājs auklēsies ar ampelmaņiem, nevis normāli vadīs stundas un izglītos tos bērnus, kam ir vēlme mācīties un kas var vairāk par vidusmēru. Tāpat daudzi krievu bērni iet latviešu skolās, kur ir iespēja saniegt vairāk pēc zināšanām un tas ir apsveicami. Šo starpību ļoti labi parāda diagnosticējošie darbi pa Ventspils skolām. Tā lūk.

  • -1
    Marta P 03.01.2023, 14:40:38

    Katra skola jau arī atšķiras ar īstenoto mācību programmu. Ir skolas, kur ir dabaszinātņu novirziens, citā - mūzikas. Kāpēc, ja bērnam nav ne interese ne dotumi mūzikas sfēra, būtu jāiet tuvākajā skolā un jāmocās, ja dabaszinātņu novirzienā mācītos ar daudz lielāku interesi. Ieguvums visiem lielāks, ja mācību iestādi var izvēlēties - ieinteresētāki skolēni, līdz ar to patīkamāka mācību vide kā pārējiem bērniem, tā pedagogiem. Turklāt nav jau liegts izvēlēties sev tuvāko mācību iestādi.

  • -5
    Kriska 02.01.2023, 13:13:06

    Vai tad mums skolas dalās - vienkāršiem bērniem un izredzētiem - t.i baltiem un krāsainiem. Vai tā ir demokrātija un līdztiesības? Šausmas

  • -5
    žurka 02.01.2023, 16:06:02

    Un kāpēc tiem bērniem, kas var un grib mācīties, ir jācieš dēļ tādiem, ar kuriem skolotājiem nemitīgi ir jāauklējas un to vecākiem ir pofig? Kāpēc vispār ir pieļaujama agresija un vēlme noraut stundas?

  • -5
    žurka 02.01.2023, 20:37:56

    Pēc šitādiem komentāriem un mīnusojumiem vairāk nebrīnos, ka daudzi grib atpakaļ psrs laikus, kad visiem bija jābūt vienādiem un izlēcēji tika sodīti par nestandarta domāšanu. Un arī vairāk nebrīnos par vēlēšanu rezultātiem. Esat pelnījuši.

  • 0
    Kriska 03.01.2023, 13:26:36

    Žurka, kādā skolā bērnam mācīties lemj vecāku ambīcijas, bet ne bērna talants. Par to jau atklāti sāk runāt sporta nozarē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: