Ņemot vērā presē izskanējušo informāciju, kur Liepājas Universitāte pauž viedokli par augstskolu konsolidāciju, vēlamies uzsvērt, ka Ventspils Augstskola (VeA) apņēmīgi turpina savu autonomo attīstības ceļu, pilnveidojot un īstenojot stratēģijā norādītos attīstības virzienus.

VeA uzskata, ka ir spēcīga augstskola, kura sevi kā nozīmīgu augstākās izglītības iestādi un zinātnes institūciju ir pierādījusi jau kopš dibināšanas gan reģionālā, gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā.

VeA turpina stratēģijā noteikto attīstību, īstenojot 17 augstākās izglītības studiju programmas, kuras nedublējas ar citu augstskolu piedāvājumu reģionā, tāpat veicam nozīmīgu ieguldījumu mūžizglītības attīstībā. VeA ir spēcīgi jomās, kurās īsteno studiju programmas, VeA ir kvalitatīvs izglītības piedāvājums un lieliska sadarbība ar uzņēmējiem un iestādēm, lai absolventi pēc iespējas veiksmīgāk spētu integrēties darba tirgū.

Tāpat noteikti jāuzsver unikālā zinātnes infrastruktūra – Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs Irbenē un zinātniskais personāls, kurš tiek atzinīgi novērtēts starptautiskā mērogā, ko apliecina arī starptautisko ekspertu veiktais zinātniskās darbības pozitīvais novērtējums aizvadītajā gadā. VeA zinātnieki katru gadu veic nozīmīgu ieguldījumu tulkojumzinātnes attīstībā, kā arī VeA veic svarīgus ekonomiskos pētījumus, kuri tiek indeksēti starptautiskos pētniecības žurnālos un tiek veikti sadarbībā ar dažādām ārvalstu universitātēm, zinātniskajiem institūtiem un organizācijām.

Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumos ir apstiprināti VeA stratēģiskās attīstības virzieni, kurus mērķtiecīgi arī īsteno, veicinot reģionālo attīstību, valsts attīstību un starptautisko sadarbību.

VeA sadarbojas ar vadošajām valsts un ārvalstu universitātēm, zinātniskajiem institūtiem, īstenojot savu autonomo attīstību. Šādu attīstības virzienu pilnībā atbalsta VeA Padome un Ventspils valstpilsētas pašvaldība.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Renars Z 03.07.2022, 12:57:06

    Es arī esmu pret Augstskolu apvienošanos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: