Europe Direct, kas atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā, 24. septembrī aicina ventspilniekus izmantot iespēju ielūkoties interesantajā un aizraujošajā zinātnes pasaulē, apmeklējot Eiropas Zinātnieku nakts 2021 pasākumus.  

24. septembrī jau no plkst.16 Galvenajā bibliotēkā apmeklētājus gaidīs Zinātnes laboratorijas, kurās interesenti darbosies ekspertu vadībā. Digitālās ķīmijas laboratorijā varēs apgūt pētnieciskās darbības prasmes, savukārt tehnoloģijas darbnīcā varēs uzzināt, kā izmantot digitālā mikroskopa iespējas, iepazīt 3D printera darbības un citu tehnoloģiju noslēpumus.

Plkst.18 Zinātnieku nakts viesis - SIA ''Asya'' dibinātājs un godalgotas mākslīgā intelekta aplikācijas radītājs Ēvalds Urtāns pastāstīs par superdatoru potenciālu un par to, ko šodien Latvijā jaunieši dara ar superdatoru.

Pasākuma dalībnieki varēs piedalīties arī citās aktivitātēs, dažādos konkursos un iegūt informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm. Aktīvākos gaida balvas un pārsteigumi!

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, saistošā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Pasākumu Ventspils bibliotēkā organizē Europe Direct (ED) Ventspils sadarbībā ar nodibinājumu ''Ventspils Augsto tehnoloģiju parks''. ED Ventspils darbību finansē Eiropas Komisija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: