Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija ļaus atsākt klātienes mācības, tad šajā situācijā prioritāte noteikti būs 1. līdz 6. klašu skolēniem, atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Viņa piebilda, ka vēl nav diskutēts par to, kā notiks mācību process nākamajā mācību gadā, bet tas noteikti būs pakārtots epidemioloģiskajai situācijai.

"Vasaras laiks tiks veltīts tam, lai saprastu un uzlabotu mācību procesu, ja tas notiks attālināti. Taču jau tagad ir skaidrs, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija ļaus klātienes mācības, tad noteikti tās tiks atļautas mazākajām klasēm, bet lielākajiem attālinātais mācību process varētu saglabāties," sacīja ministre.

Viņasprāt, tas varētu būt tāpēc, ka pamatskolas skolēnu vecākiem, skolēniem un vidusskolēniem attālinātās mācības nesagādā problēmas, lai gan šajā gadījumā aktuāls ir jautājums par socializēšanos, kas arī lielāko klašu skolēniem ir būtiska.

Tomēr uz jautājumu, kā attālinātais mācību process ietekmējis mācību kvalitāti, ministre nevarēja atbildēt, jo pašlaik notiek aptauja, kuras rezultāti parādīs, cik lielā mērā metodoloģija, ko attālinātajā mācību laikā bija izvēlējies skolotājs, bija sekmīga.

"Šie aptaujas dati parādīs tās problēmas, ar kurām vajadzēja saskarties, jo attālinātā mācību procesa laikā grūtības bija arī tiem skolēniem, kuri klātienē nespēja tikt galā ar mācību vielu," sacīja Šuplinska.

Šodien Latvijā skolēniem sākas vasaras brīvlaiks, liecina valdībā apstiprinātie noteikumi par mācību gada sākuma un beigu laikiem 2019./2020. mācību gadā.

Trīs mēnešu garā brīvlaikā dosies teju visu klašu skolēni. Mācību gads vēl nav noslēdzies 9. un 12. klašu skolēniem.

Neskatoties uz to, ka valsts pārbaudes darbi pamatizglītības iegūšanai ir atcelti, 9. klasēm mācību gads noslēgsies 12. jūnijā, jo tie skolēni, kuri vēlēsies, drīkstēs kārtot centralizēto eksāmenu latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā.

Savukārt 12. klasēm mācību gads noslēgsies 7. jūlijā.

Vasaras brīvlaiks noslēgsies pirmdienā, 31. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -9
    sranskis 01.06.2020, 10:29:39

    Forša bilde! Augstai valsts amatpersonai ļoti atbilstošs apģērbs!

  • -9
    arcus 01.06.2020, 10:47:48

    Un vēl viena līdzīga persona sniedza attālināto interviju sēžot savā laulības gultā! Tādi nu mums tie jauno laiku un tiesiskuma nesēji ir! Tālāk nav kur iet......

  • -3
    Die Fahne hoch! 02.06.2020, 05:48:03

    Vai nevarētu būt tā,ka bilde pie raksta speciāli piemeklēta no Lembergam pietuvinātās nra.lv?
    Citā vietnē šī ziņa papildināta ar citādu foto.
    https://skaties.lv/zinas/latvija/suplinska-nakamaja-macibu-gada-atsakot-klatienes-macibas-prioritate-noteikti-bus-jaunako-klasu-skoleniem/

  • -10
    Latvija pāri visām! 01.06.2020, 12:17:02

    Turpina tautu irsināt ar savu epidemogoģiju ...(

  • -9
    Peļu junkuriene 01.06.2020, 14:41:05

    Šai kundzītei steidzīgi jābrauc pie Merkeles lai redzētu kā jāizskatās valdībā strādājošai sievietei!

  • -3
    Iveta Dmitrijeva(Skosa) 01.06.2020, 14:42:40

    Un kāda vaina apģērbam?Vasarai atbilstošs.Vai smokings bija jāuzvelk?

  • -6
    arcus 01.06.2020, 17:00:34

    Ministram ir jāsaprot kur un ko var atļauties vilkt. Lietišķo etiķeti neviens nav atcēlis. Kaut gan ne jau viņa viena tāda. Vienu jau minēju, bet ir vēl viena Līdzīga amata cilvēks nesen plivinājās pie patafona kā kode, izdzīta no skapja. Brīvajā laikā katrs var darīt ko grib, bet jāapzinās savs amats un tādu video ievietošana internetā ir nepieņemama.

  • -1
    Rumbuls 01.06.2020, 15:38:05

    Nesagādā problēmas? Davai iemāci man profesiju, kuru apgūstu attālināti.
    Kas jānoklausās uz vietas, jautājumi ko var uzdot nodarbības laika, kuriem skolotājs var pievērsties individuāli, parādīt, pastāstīt. Kā arī praktiskās iemaņas, ne tikai teorija.

  • 0
    Gunta Borisēviča ex.Juhna 01.06.2020, 16:05:54

    Arī pamatskolas skolēni un vidusskolēni ir sociālas būtnes, kam ir nepieciešama dzīvā saskarsme un tiešā komunikācija ar klasesbiedriem un skolotājiem. Cik veselīgi ir pavadīt ilgu laiku pie datora šajā vecumā un kā tas ietekmē redzi? Jauniešiem ir nepieciešams kontakts daudz vairāk nekā pa optisko kabeli.

  • -8
    M.A 01.06.2020, 16:15:00

    Pilnīga nepatiesība. Lielākā daļa 6+ klašu cilvēku sarunājas pa internetu un spēlē kopā videospēles. Ir sen jau izveidots ekspetiments vai tas ietekmē cilvēku sociāli un izrādijās, ka nē. Es pats tā domāju, jo esmu piedalījies spēles "Fortnite" e-sportā un bieži vien cilvēkus, kurus es esmu dzirdējis tikai internetā un spēlējis ar viņiem, man nebija vispār grūti komunicēt īstajā dzīve, tieši pasmējāmies un parunājāmies. Un ja mēs būsim godīgi tad garīgi vesels jaunieties tāpat palaiciņam iet ārā, piemēram, lai uzspēlētu ar draugiem basketbolu.

  • -8
    M.A 01.06.2020, 16:18:16

    Aizmiersu pieminēt, ka redzei viss būs labi ja monitors būs 35cm+ attālumā un, ja būs ieslēgts nakts režīms, un, ja nesēdēs tumsā pie monitora. Mana paaudze ir ļoti cieši saistīta ar sociālajiem tīkliem. Mūsdienās cilvēkus aizskar komentāri internetā, ko mēs varam runāt par to, ka pietrūkst sociuma.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: