2. augustā, plkst. 17 Livonijas ordeņa pilī tiks apbalvoti pagājušā mācību gada labākie vidusskolu absolventi, kuriem svinīgajā pasākumā Pedagoģiskā fonda apliecības un Pateicības rakstus pasniegs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Šogad divi vidusskolu absolventi saņems Pedagoģiskā fonda apliecības “Gada skolēns”, savukārt trīs absolventi saņems Ventspils pilsētas domes Pateicības rakstus. Tāpat pasākumā tiks sveikts absolvents, kurš 30. Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē saņēma atzinību, kā arī skolotāja par skolēna sagatavošanu olimpiādei.

Tradīcija sveikt centīgākos vidusskolu absolventus aizsākusies jau 2000. gadā un kopš tā laika nosaukumu “Gada skolēns” ieguvuši 140 Ventspils vidusskolu absolventi.

Nominācija „Gada skolēns” tiek piešķirts Ventspils vispārizglītojošo skolu audzēkņiem par augstiem sasniegumiem mācību darbā, vidējās izglītības atestātā iegūstot augstākos vērtējumus un katrā no centralizētajiem eksāmeniem saņemot vērtējumu, kas nav zemāks par 75%. Savukārt Pateicības raksti tiek piešķirti absolventiem, kuriem tikai vienā no eksāmeniem kopējais procentuālais vērtējums ir zemāks par 75%.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Prof.Preobraženskis IV 01.08.2019, 18:40:44

    Vai pilsētas domē nav neviena cita cilvēka,kurš varētu pasniegt jauniešiem pelnītās balvas?
    Nebūtu īsti labi saņemt tās no smagos kriminālnoziegumos aizdomās turēta cilvēka rokām.

  • -3
    AntiKurzemnieks 01.08.2019, 18:43:33

    Un piedevām komunistu partijas funkcionāra!

  • 0
    Busja 02.08.2019, 10:56:22

    Labdien!

    Vai varētu uzzināt, kuri tieši skolēni saņems Pedagoģiskā fonda apliecības “Gada skolēns” un kuri - Ventspils pilsētas domes Pateicības rakstus?
    Kurās skolās viņi mācījās?
    Paldies.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 02.08.2019, 12:38:10

    Labdien!
    Pedagoģiskā fonda apliecības “Gada skolēns” šogad saņems Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolventi Krista Bukele un Reinis Freibergs, savukārt Ventspils pilsētas domes Pateicības saņems Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolvente Tīna Ekmane, Ventspils 4. vidusskolas absolvente Karlīna Līva Geige un Ventspils 6. vidusskolas absolvents Pāvels Mihailovs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: