Vairākās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs patlaban norisinās remonts. Lielākie darbi šogad tiek veikti bērnudārzos Varavīksne, Margrietiņa un Zvaigznīte.

Pēdējie darbi šobrīd rit pirmsskolas izglītības iestādes Varavīksne virtuvē. Kā stāsta tās vadītāja Kristīne Boitmane, vislielākais prieks ir par to, ka remontdarbu laikā tiks uzstādīta jauna ventilācijas sistēma. Nebūtu pieļaujams, ka ēdiena gatavošanas laikā gaiss telpās nav svaigs. Lai to nodrošinātu, ļoti svarīga ir kvalitatīva ventilācijas sistēma, kas šobrīd tiek uzstādīta. Iestāde vairākkārt bija saņēmusi aizrādījumus no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) steidzami veikt remontu, lai telpas atbilstu pirmsskolas izglītības iestādes higiēnas prasībām, tāpēc šogad veikts apjomīgs remonts. Tā laikā būvfirma EG Būve nomainīja virtuves telpas grīdas, nokrāsoja griestus un flīzēja sienas. Ir iegādātas arī jaunas mēbeles un, pats galvenais, tiks nomainīta jau minētā ventilācijas sistēma. Virtuves iekārtas gan paliks iepriekšējās – plīts iegādāta samērā nesen un ir labā darba kārtībā. Nākamā gada budžetā plānoti līdzekļi, lai iegādātos dārzeņu smalcinātāju un gaļasmašīnu. Iestāde darbu atsāks 5. augustā. PII Varavīksne vadītāja saka lielu paldies audzēkņu vecākiem par sapratni un atsaucību.

Pirmsskolas izglītības iestādē Margrietiņa 10. grupas telpu remonts gandrīz jau pabeigts, vēl atlikuši pēdējie darbiņi, pastāstīja iestādes vadītāja Gunta Eiferova. «Darbs ir paveikts ļoti labi un kvalitatīvi,» par būvfirmas Tikem veikumu priecājas vadītāja un stāsta, ka remonta laikā ieklātas jaunas flīzes un linolejs, uzstādīta kvalitatīva santehnika, nokrāsotas sienas. Viņasprāt, telpām izraudzīti bērnudārza videi ļoti piemēroti krāsu toņi, piemēram, grupiņas rotaļu telpa ir košā aveņu tonī, ģērbtuve – saulaini dzeltena, bet guļamistaba – nomierinoši bēšīga. Šogad iegādātas jaunas mēbeles grupas ēdiena sadales telpai, bet gultas bērniem nopirktas jau pirms gada. Jau pēc dažām dienām skaisti izremontētajās telpās atgriezīsies Mākonīšu grupas bērni, kam pēc gada būs jāiet skolā. Pēdējo gadu bērnudārzā kopā ar audzinātājām Aļonu un Agitu, kā arī auklīti Jolantu viņi varēs pavadīt īpaši patīkamā vidē.

Bērnudārzā Zvaigznīte remontdarbi vēl rit pilnā sparā. Uzņēmums RTC Būve remontē 5. grupiņas telpas, kuras apdzīvos 2 - 3 gadus vecie izglītības iestādes audzēkņi kopā ar skolotājām Veroniku un Jūliju un auklītēm Guļmiru un Anželu. Arī te tiek veikti apjomīgi darbi, stāsta PII Zvaigznīte vadītāja Olga Ņefjodova. Nomainītas telpu durvis un radiatori, šonedēļ plānots ieklāt jaunu linoleju un krāsot sienas. Pēc remonta bērniem būs arī jaunas mēbeles – krēsli, galdi, skapīši un plaukti. Savukārt jaunas gultas, tāpat kā PII Margrietiņa, bērni saņēmuši jau pagājušajā gadā.

PII Varavīksne virtuves remonts pašvaldībai izmaksājis 66 661,57 eiro, PII Margrietiņa grupas telpu remonts– 55 633,88 eiro, bet PII Zvaigznīte grupas remonts – 49 977,95 eiro.

Pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās tas nepieciešams, šovasar atjaunots arī sporta un rotaļu inventārs, rotaļu nojumes, soliņi, atkritumu urnas, ieejas lieveņi un ēku fasādes.

Foto: Remontdarbi vēl pēdējo nedēļu rit pirmsskolas izglītības iestādē Varavīksne, kur virtuves telpas atjauno SIA EG Būve.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: