Beidzoties rudens semestrim un ziemas sesijai augstskolās un tehnikumos, Ventspils pilsētas Sociālais dienests aicina jauniešus no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm vecumā no 15 līdz 25 gadiem (ieskaitot), kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, saņemt pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai.

Ventspils pilsētas pašvaldības pabalsts talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai tiek piešķirts divas reizes gadā – pēc ziemas un pēc pavasara sesijas vai semestra beigām. Pabalsta piešķiršanas kārtību regulē Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 9.

Tiesības uz pabalsta saņemšanu ir jauniešiem, kuri:

  • apgūst profesionālās vidējās izglītības vai arodizglītības programmu pilna laika studijās un semestra vidējā aritmētiskā atzīme nav zemāka par 6,5 ballēm.

  • apgūst augstākās izglītības programmu pilna laika studijās un semestra vidējā atzīme sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm.

Katra semestra pabalsta apmērs ir atkarīgs no jaunieša sekmēm, no tā, kāda līmeņa izglītības iestādē jaunietis mācās, kā arī no tā, vai izglītību iegūst mācību iestādē, kas atrodas Ventspilī vai citā administratīvajā teritorijā. Ņemot vērā iepriekš minēto, minimālais pabalsts semestrī ir 356 eiro apmērā, bet maksimālais – 846 eiro apmērā.

Personai, kas pretendē uz pabalstu, Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums un mācību iestādes izsniegts dokuments, kas apliecina sesijas vai semestra rezultātus.

Ventspils pilsēta ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kura talantīgiem jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm piešķir sociālo pabalstu izglītības turpināšanai. Šādu pabalstu studentiem pašvaldība piešķir jau kopš 2003. gada.

2017. gadā pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai saņēma 20 jaunieši par kopējo summu 17 tūkst. eiro. Šajā gadā pašvaldības budžetā šim mērķim ir rezervēti 19 tūkst. eiro.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kārlis_ 18.01.2018, 13:23:36

    Šī bilde no VeA?

  • -3
    gunča 18.01.2018, 13:42:35

    Nav ko studēt.Lai brauc uz ārzemēm un strādā normālu darbu,nevis cer uz sēdēšanu kabinetos un parazitēt uz sabiedrības rēķina.
    Vienīgā reālā sabiedrībai kopumā jēga no augstskolu beigušiem ir mediķi un skolotāji,kuriem pateicoties cilvēks iegūst vidējo izglītību,un daļa pamatskolas izglītību.
    Būtu labāk "pastutējuši" cilvēkus,kuri mācās arodskolās,jo tādu skolu beidzēji sabiedrībai (valstij) dod reālu labumu darbojoties savā specialitātē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: